Nazilli Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları ile daire müdürlerinin de eşlik ettikleri kahvaltılı toplantıda belediye Başkanı Haluk Alıcık, 2014 yerel seçimlerinden sonra yürürlüğe giren Büyükşehir Yasasına rağmen Nazilli Belediyesinden resmi olarak hizmet almaya başlayan tüm mahallelerde 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti. Başkan Alıcık, Mahalle muhtarlarına Nazilli Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu çalışman ve hizmetleri fotoğraflarla tek tek anlatarak eski ve yeni halleri hakkında bilgiler verdi. Kahvaltının sonunda Gönüllerin Başkanı ilan edilen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a Muhtarlar Derneği tarafından başarılı çalışmaları ve verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

“NAZİLLİ BELEDİYESİ OLARAK KÖYLERİMİZE 12 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık mahalle Muhtarları ile birlikte kahvaltılı toplantı yaptı. Kahvaltılı toplantıda mahalleler ile ilgili pek çok konunun istişaresi yapılırken Başkan Alıcık toplantıda ilk olarak Nazillide Kanser Erken Teşhis Taraması KETEM hakkında muhtarlara bilgilendirmede bulunarak Nazilli KETEM'in mahallelerde yürütmüş olduğu çalışmalara ilgi gösterilmesi önerisinde bulundu. Her fırsatta uç beylerim dediği muhtarlar ile birlikte bir araya gelmeye özen gösterdiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Siz değerli muhtarlarımızla her fırsatta bir araya gelmeye çalışıyorum. Özellikle ziyaretlerinize geliyorum. Artık Nazillimiz 82 mahallesi ile birlikte bir bütün. Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Nazilli Belediyesi olarak köylerimize 12 milyon liralık yatırım yaptık. Önümüzdeki günlerde büyükşehir yasası ile ilgili bir takım değişikliklerin olmasını bekliyoruz. Bildiğiniz üzere ben Türkiye Belediyeler Birliği yönetimindeyim ve bu yasanın değişmesi için bu birlik ile mücadelemizi vermekteyiz. Bu yasadan bütün İlçe Belediyeleri rahatsız durumda ve yasanın değiştirilmesi için büyük bir istek var. Yasa ilk çıkarken bu yasanın sıkıntıları var demiştim bu sıkıntıları bugün hep birlikte yaşıyoruz. Ama inşallah bu kadar sıkıntının sonunda çözüme kavuşacak” ifadelerini kullandı.

“TEK DERDİMİZ HİZMET ETMEK”

Bu vatanın Türküyle Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla hepimizin vatanı olduğunu her zaman hatırlattığını söylüyen Başkan Alıcık “Bizlerin ve sizlerin tek derdinin hizmet olduğu yaptıklarımız ile ortadadır. Hep birlikte hizmet yapabilmek için mücadele ediyoruz. Bunu neden yapıyoruz; Allah rızası için yapıyoruz. Bunu dedirtebilmek bence çok önemli. Başka bir amacımız yok olmamalı da . Bizler ve siz uç beylerim hepimiz seçilerek başa gelmiş atanmış insanlarız. Seçildikten sonra ne sizin ne de bizlerin partisi olmaz olmamalı. Mutlaka Büyükşehir Yasası ile ilgili sizin de görüşlerinizi alacaklardır. Sizlerden bu konuda sessiz kalmamanızı rica ediyorum. Biz Nazilli Belediyesi olarak Cami de yaptık, Cem Evi de yaptık. Biz bu memlekette kardeşlikten yanayız. Nazilli Belediyesi herkese eşit mesafededir. Ben sabahın altısında mesaiye başlıyor, gece saat 12 de eve giriyorum ve bundan hiç de gocunmuyorum. Belediyemizin mahalleler yapmış olduğu çalışmalardan muhtarlarımızın bile haberi yoktur. Ancak hizmet yaparken elimiz kolumuzun bağlandığı zamanlar oluyor. Mesela Yeşil mahallede yeni yollar açıyoruz. Yolun altyapısının yapılması lazım Büyükşehir Belediyesi bir türlü gelip yapmıyor. Yeşilyurt ve Muammer Aksoy Mahallelerine yeni yollar açacağız buraların imar durumundan dolayı açamıyoruz. Bu sorunların yaşanmasına sizlerden çok biz üzülüyoruz. Biz çalışmalarımıza kısıtlı imkânlara rağmen aralıksız devam ediyoruz. Sizler bizim uç beylerimizsiniz bir sıkıntınız olduğu zaman bizlere söyleyin. Yalnız sizlerden ricam mahallelerinize tam anlamıyla hâkim olun ki mahallelerin sıkıntılarını çözebilelim" dedi.

Toplantı sonunda Nazilli Muhtarlar Derneği tarafından yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a çiçek ve plaket takdim edilmesi üzerine teşekkür ifadelerine şu sözleri ekledi: “ En değerli çiçek, en değerli plaket benim için sizlersiniz. Yoksa bu dünyaya geldik gidiyoruz.Benim odamda bir sürü plaket var.Hepsi çok değerli çok anlamlı.Ancak her şeyin ötesinde benim için insan önemli sizler önemlisiniz değerlisiniz .Bizler yaptığımız hizmetler ile anılırsak mutlu olan insanlarız.Sizlerde öyle.Bizlere bir Allah razı olsun demesi bir sürü plaketten daha değerli.Ama ben hepinize yine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Allah hep birlikte halkımıza uzun yıllar hizmet etmeyi nasip etsin"

alicik-,-icerik.jpg