22 - 29 Kasım 2015 tarihleri arasında İrlanda’nın Dublin kentinde Full Contact, Light Contact ve Point Fighting branşlarında yapılan Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası’nda Aydınlı sporcu Sedat Demir, 51 kg Full Contact kategorisinde Dünya 3’üncüsü oldu.

2008 yılından itibaren kick boks sporu yapan ve Adnan Menderes Üniversitesi BESYO Beden Eğitimi Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi olan Sedat Demir, geçen yıl da Türkiye Şampiyonu ve Avrupa 3’üncüsü olmuştu. Bu yıl Mayıs ayında İzmir’de yapılan Türkiye Şampiyonasında 1’inci olan Milli Sporcu Sedat Demir, Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı.

Fatih 1453 Spor Kulübü Milli Sporcusu Sedat Demir ve Fatih 1453 Spor Kulübü Başkanı Kick Boks Milli Takım Antrenörü Murat Acun, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’i makamında ziyaret ederek Dünya Şampiyonası ile ilgili bilgiler verdi.

İl Müdürü Bekir Çeker, elde edilen başarılı dereceden dolayı sporcu ve antrenörünü tebrik etti. Aydın ve Türkiye gurur verici bir tablo olduğunu belirten Çeker, sporcudan gelecek yıl birincilik kürsüsüne çıkarak Türk Bayrağı’nı göndere çıkartmasını istedi. Çeker, başarılı sporcuyu hediyelerle onurlandırdı.

aydinli-sporcu-dunya-3.su-oldu.jpg