Aydın’da Geleneksel hale gelen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aydın İl Müftülüğü’nün ortaklaşa toplantı düzenledi.

Efeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Sabri Acar ile Murat Demirci ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde Din Öğretiminden sorumlu şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Acar’ın açış konuşmalarıyla başlayan toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ile birlikte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i makamında ziyaret ettiklerini ve Kutlu Doğum Haftasında kendisini Aydın’a davet ettiklerini anımsattı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin tavsiyesiyle de Aydınlı gençler arasında “Kuran’ın ve Kainat’ın Dilinden İman Esasları İslam İnanç İlmihali” kitabından bir yarışma düzenlediklerini ifade eden Töre, bunun için 20 bin adet kitabın il genelindeki ortaöğretim öğrencilerine dağıtıldığını belirtti.

İl Müftüsü Ömer Kocaoğul da, İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uyum içinde çalıştığını, her konuda kamu yararına projeler ürettikleri ve birlikte çalışmaktan memnun olduklarını ifade etti.

Toplantıda ayrıca Aydın’da yapılacak “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Ortaöğretim 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinin katılacağı bu sınavda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi kararlaştırıldı.