İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında Efeler ilçesinde eğitim gören temel eğitim ile ortaöğretim öğrencileri ve velilerine yönelik planlanan seminer, İlahiyatçı Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan tarafından verildi. Adnan Menderes Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Seyfullah Okumuş, Alaaddin Yalçınkaya ile Yücel Mavi, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Öğrenciler için geleceğe doğru adım ve aileler için bireyin başarısında ailenin rolü konularında bilgiler paylaşan İlahiyatçı Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, “Bir insan istediği, inandığı ve içindeki muhteşem potansiyeli keşfettiği zaman, beyni tarafından yönetilen değil beynini yönetmeyi öğrendiği zaman başaramayacağı hiç bir şeyin yoktur. Arkadaşlar yola çıktığınız zaman nereye varacağınızı tespit etmediğiniz zaman alın teri dökmenize, göz yaşı akıtmanıza ve emek harcamanıza rağmen geldiğiniz yer, istediğiniz yer olmayabilir. Çünkü bu işler çok çalışmayla olmuyor. Belli bir hedefinin olması gerekiyor. Hedefiniz olduğunda oraya ulaşmaya inanmanız gerekiyor” dedi.

Bir öğrenci inandığı hedefe ulaşmak için gereken bedeli ödemesi gerektiğini ifade eden Kişisel Gelişim Uzmanı Aslanhan, sene başında belirlenen hayallerin sene sonunda yerlerde sürünmemesi gerektiğini söyledi. Yarım saat televizyon izleyen bir öğrencinin kafasındaki bilgilerde karışıklıklar olduğunu ve unutmalar neden olduğuna dikkat çeken Aslanhan, bu bilgilerin tekrar yerine oturması için en az bir hafta televizyondan uzak durması gerektiğini ve başarılı olmak isteyenlerin hayatlarından televizyonu çıkarmaları gerektiğini kaydederek; “Sıkıntılarınız olabilir, çevrenizde birçok olumsuzluklar da olabilir. Bilgilerinizle dalga gecen olabilir ama siz bütün bu olumsuzluklara rağmen hayallerinizin peşinden koşun. Amaçsız, hedefsiz arkadaşlarınızdan uzak durun. Seçtiğiniz arkadaşlarınız sizi ders çalışmaya yöneltmeli. Sınava iki ay gibi kısa bir süre kaldı" diye konuştu.
Efeler İlçesinde bulunan bütün lise öğrencilerine gruplar halinde verilen seminer, akşam öğrenci velilerine verilmesiyle son buldu. Bu yıl TEOG sınavlarına girecek ortaokul öğrencilerine yönelik seminer, gün boyunca devam etti.

icerik-001.jpg