Aydın'da oturan ve üçüz bebek sevinci yaşayan Tevfik-Fatma Türkiş çifti, çocuklarının yaşadığı sağlık sorunlarının ardından ekonomik krize girdi.

Taburcu edilen bebeklerden biri aralıklarla tedaviye götürülürken; bu süreçte aile reisinin işten çıkarılmasıyla Türkiş çifti, üçüzlere nasıl bakacaklarını kara kara düşündüklerini söyledi. Aydın'ın Bozdoğan İlçesi Yeşilçam Mahallesi'nde yaşayan Tevfik Türkiş (36) ile Fatma Türkiş (33) çiftinin, geçen Haziran ayında Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde Ramazan, Berat ve Elif isimlerini verdikleri üçüz bebekleri oldu. Üçüzler 6.5 aylık dünyaya geldikleri için hastanede yoğun bakıma alınarak kuvöze konuldu. Yaklaşık iki ay tedavi gören üçüzlerden Ramazan ve Elif, sağlıklarına kavuşunca taburcu edilerek evine gönderildi. Ancak üçüzlerden Berat bebek, kısa bağırsak sendromu hastalığı nedeniyle iki kez ameliyat geçirdi, safra kesinde oluşan taş alındı. Dünyaya gözlerini açtığından bu yana hastanede sürekli tedavi gören Berat bebek, dün taburcu edildi.

Üçüzlerin babası Tevfik Türkiş, hastanede tedavi gören bebeğin yanına gidip geldiği için çalıştığı yerden çıkarıldığını belirterek, "Maddi durumumuz iyi değil, bir mermer fabrikasında çalışıyordum. İki hafta önce hastaneye gidip geldiğim için beni işten çıkardılar. İşim olsaydı bebeklerin bez ve mama masraflarını karşılardım ama şimdi işsizim ve çok zor duruma düştük. Kredi kartı limitim doldu, ödememiz mümkün değil. Bez ve mama masraflarını akrabalarımız, dostlarımız karşılıyor. Çaresiz durumdayız, ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi. (DHA)