Yüksek kesimlerde etkili kar yağışı görülürken, rakımı düşük olan yerlerde de hava sıcaklığı sıfır ve altına düşmeye başladı. 

Aydın Paşayaylası ve Madran Dağı, Gümüşdağ ve Hacetdede Zirvelerine dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olarak devam ederken, kar oynamak için zirveye çıkan bazı araçlar ise yollarda mahsur kaldı. Kar yağışının şiddetini artırması ile birlikte Madran dağı eteklerinde bulunan bazı köy yolları kapanırken, ekipler kısa sürede kapanan köy yollarını ulaşıma açtı.

KARIN KEYFİNİ YAŞADILAR

Uzun süredir kara hasret kalan pek çok kişi akşam saatlerinde kar topu oynamak amacıyla zirvelere çıktı. Bu yıl kar yağışının geçen yıla göre daha fazla olduğunu belirten Bozdoğan Altıntaş Köyü Sakinlerinden Yakup Madran, dün başlayan yağışların halen devam ettiğini belirterek “Bu yıl kış geç geldi ama tam anlamıyla kara kış yaşanmaya başladı. Yaşanan soğukların hastalıkları kırması bakımından ve tarım açısından oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz” diyerek kar yağışlarının sevindirdiğini söyledi.

kis-icerik.jpg