Toplantının açılış konuşmasını yapan amaçlarının Vali Koçak, kadın istihdamının arttırılması, engelli istihdamının arttırılması ve genel olarak Aydın’da istihdamın arttırılmasına yönelik çalışma olduğunu kaydederek, “Kadın erkek eşitliğinin sağlanması bütün gelişmiş dünya ülkelerinin hedefi haline gelmiştir. Yıllar geçtikçe bu konuda önemli ilerlemeler sağlıyor olmamıza rağmen hala bu konuda yapacak önemli işlerimiz olduğunu düşünüyorum.

İnsanoğlu tabiatı gereği çalışmayı istemeyen kendisine daha çok vakit ayırmayı isteyen bir varlık olmasına rağmen kaçınılmaz olarak çalışmak zorundadır. İstihdam hayatın diğer alanlarını da etkilediği için bütün yönetimlerin en önemli gündem maddesi haline gelmiştir. Zaman zaman yaşanan konjonktürel gelişmeler sebebiyle istihdam seviyesinde artışlar azalışlar olmuştur. Buda insanların refah seviyesini, sosyal statülerini etkiler hale gelmiştir. Bunları ortadan kaldırmak için hükümetler çeşitli tedbirler almışlardır.

Vali Koçak Aydın İl İstihdam Kurulu’na bizzat başkanlık etmeyi istediğini belirterek, “Ülkemizde de istihdamın arttırılmasına yönelik yeni tedbirler geliştirildi. Bir istihdam seferberliği başlatıldı. Bu istihdam seferberliği ile ülkemizdeki işsizlik oranını aşağıya çekmek, çeşitli sebeplerle işini kaybetmiş insanların yeniden işlerini kazanmaları, bu zamana kadar istihdam edilememiş kardeşlerimizin de yeni bir işe kavuşması bakımından bir fırsat olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA