Sabah erken saatlerde başlayan güreşler, minik, deste, orta, başaltı, baş ve baş üstü kategorilerinde yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen güreşlerde Aydın, Muğla, Denizli ve İzmir yöresinden güreşlere katılan boğalar kıran kırana güreşirken zaman zaman arenada hareketli anlar da yaşandı.
“Piskopat ile Asabi arenanın gözdesi oldu”
Güreşlere Köşk Karatepe Mahallesi’nden katılan Coşkun Güneri’nin Piskopat ile Söke Adalı Kasap’ın Asabi isimli boğası kıran kırana güreşti. Uzun süre güreşen boğalar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Güreşlerden sonra boğası galip gelen boğacılar davul zurna eşliğinde boğalarının galibiyetini kutlarken arena ve çevresinde renkli görüntüler oluştu.
Güreşten elde edilen gelirin Balıkköy’ü güzelleştirmede kullanılacağını belirten Aydın Boğacılar Derneği Başkanı Çetin Arda, güreşlere 120 pehlivan boğanın katıldığını ve organizasyonun da oldukça güzel geçtiğini söyledi.
Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar devam eden güreşleri erkeklerin yanı sıra bayanlar da yoğun ilgi gösterdi. Havanın da güzel olması sayesinde vatandaşlar renkli bir hafta sonu geçirdi.