Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde, Aydın’da 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu açıldı. Emir Sultan Camii, Kur’an Kursunda faaliyete geçirilen 4-6 yaş kurs açılışına İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akçan, Kurs Öğreticileri, öğrenci velileri ve vatandaş katıldı.

Kur’an Kursu’nun açılışında konuşan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İslam’da çocuk eğitiminin ana karnındayken başladığını ifade ederek, ”Çocuğun eğitimi ana karnındayken başlar. Osmanlı’da 4 yaşına gelen bir çocuk, 4 yaş, 4 ay ve 4 günlükken okula, medreseye götürülüp teslim edilir ve dualarla eğitime başlardı. Diyanet İşleri Başkanlığımız da yeni bir Kur’an Kursu metodu ortaya koydu. 4-6 yaş arası çocukların günde 3 saat dini eğitim ve öğrenim almaları için ‘4-6 yaş arası Kur’an Kursu’ açıyoruz” dedi.

Bu projenin Türkiye’nin genelinde yayıldığını, Aydın’da da ilk sınıfı açtıklarını belirten Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Aydın il merkezinde çeşitli yerlerde, her ilçemizde de birer tane sınıf açıyoruz. İnşallah gelecekte ülkemiz burada yetişen çocuklarımıza teslim edilecek. Allah herkesten razı olsun. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Efeler İlçe Müftüsü Salih Akçan ise emeği geçenlere ve açılışa iştirak edenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Kurs açılışında yapılan dua sonrası Emir Sultan Camisi’ndeki 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu’ sınıfının açılış kurdelesi kesildi.

20160926aw857221_04.jpg20160926aw857221_02.jpg