AYDINPOST HABER SERVİSİ - Törende Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin’in sorularını yanıtlayan Vali Koçak önemli mesajlar verdi.

‘’İnsanlığın barışa daha fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde Bayramın önemine yaptığı vurgu yapan Koçak sözlerine şöyle devam etti. Dini bayramlarımızın oluşturduğu bu manevi ortamları taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı; sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz. Özelikle bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. İnsanlığın barışa daha fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde Bayramın, çevremizdeki yakın coğrafyadan başlayarak çatışma ortamlarının sona ermesine vesile olmasını ve bizlere mutluluk, zenginlik ve daha müreffeh bir hayatın kapılarını açmasını diliyorum" dedi.

CADI AVINA DİKKAT EDİYORUZ

Vali Koçak şunları söyledi:

“Bu süreç zaman zaman kamuoyunda tartışılıyor. Cadı avından bahsediliyor. Tabi ki insan hata yapabilir. Ama teamülen yapılmış bir hata yok. Bu kadar yoğun travmanın arkasından yapılan temizlikte hatalar olabilir. Bu hatalar da düzeltilebilir. Kaldı ki Aydın’da yapılmış bazı hataları da düzelttik.

AYDIN’DA TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Terör örgütleriyle mücadele ederken hiçbir ayrım yapmayacağız. FETÖ ile mücadele ederken PKK ile de mücadelemiz sürecek. Hem PKK, hem DAEŞ ile alakalı teyakkuz seviyemiz en üst noktadadır. Zaman zaman bu çalışmaların meyvelerini görüyorsunuz.

YİKOB SAYESİNDE ELİMİZ DAHA DA GÜÇLÜ

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezleri tüzel kişilik kazandı. Kendilerine has bütçeleri olacak. Bu elimizi güçlendirecek. Bugüne kadar yaşadığımız bazı problemleri ortadan kaldıracak. YİKOB'lar kendilerine verilen bütçeyi ildeki ihtiyaca göre kullanabilecek. 120 milyon TL gibi bir kaynağımız var. Onun buraya geçmesi imkanı doğdu.”

Öte yandan DSİ misafirhanesinde gerçekleşen bayramlaşma törenine Aydın Büyükşehir Başkanvekili Evrim Karakoz, Aydın Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Kılıç, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu,  İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Cem Akbudak, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

aydin-valiligi-bayramlasma2.jpg

aydin-valiligi-bayramlasma1.jpg