Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç, canla başla çalışarak hizmet verdiklerini belirtti. 
Kooperatifin 2016 yılı faaliyetlerinin oylamaya sunularak, kabul edildiği ve yoğun katılımın olduğu toplantıya Aydın Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, Aydın Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, Halkbankası Aydın Bulvar Şubesi Müdürü Mehmet Cipe, Aydın Şoförler Otomobilciler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, oda başkanları, birlik üyeleri ve misafirler katıldı.

Divan Başkanlığını Necip Saraç’ın yaptığı genel kurulda faaliyet ve denetim raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Aydın Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, şoför esnaflığının zor bir meslek olduğunu ve bu meslekle onur ve gurur duyduklarını ifade etti. Saraç, “Bugün bizim düğün günümüz, hesabımızı verdik, alnımız ak, başımız dik” dedi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın’da en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, “Ama esnafımız gerçekten zor günler geçiriyor. Önümüzde bir referandum var, bir 15 temmuz atlattık ama, dimdik ayaktayız. Sizlerle beraber ayaktayız. Sizler var olduğunuz sürece, bizler de sizlere hizmet etmek için varız. Biz Aydın’da en büyük sivil toplum kuruluşu isek, sesinizi her yerde duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

Aydın Şoförler, Otomobilciler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, kooperatifin 2016 yılında 146 bin lira kar ettiğini, elde edilen başarılarda ortakların özverisi bulunduğunu belirtti. Özmeriç, AK Parti Aydın Milletvekillerine de kooperatife olan desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca birlik üyelerine müjde veren Özmeriç, 20 bin Türk Lirası sıfır faizli kredi imkanı sağlayacaklarını söyledi.

146 bin TL kar elde ettik

Özmeriç, ülke ekonomisine ve dolayısıyla esnafa katkıda bulunmak için gayret sarf ettiklerini canla başla çalıştıklarını ifade ederek, “Çalışmalarımız 2016 yılında da devam etmiş. Kooperatifimiz 2016 yılında yüzde 100’ün üzerinde büyüme göstererek bugün itibari ile 30 milyon plasmana ve 700 ortak sayısına ulaşmıştır. Kooperatifimiz 2016 yılında kısıtlı plasman imkanları ve ülkemizin geçirdiği badirelere rağmen 16 milyon 500 bin Türk Lirası kredi dağıtmış, 146 bin TL kar elde etmiştir.

Birlik üyelerine 0 faizli kredi

Özmeriç, hükumetin KOSGEB aracılığı ile sıfır faizli kredi verdiğini belirterek, “ Sıfır faizli kredi konusunda bundan böyle esnaf kefalet kooperatiflerinin kefaleti de kabul edilmeye başlanmıştır. Bizler kooperatif olarak bu krediye hak kazanan esnafın yanında olacağımızı söylemek istiyorum. 20 bin TL sıfır faizli krediye teminat vereceğiz” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekillerine teşekkür

Aydın milletvekillerinin Aydın’a hizmet yarışı içinde olmalarının kendilerine güç verdiğini ifade eden Özmeriç, “Kendilerine her zaman ihtiyaç duyduğumuzda ulaşabiliyor olmamızda ve ilave plasman konusunda bizlere desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Mustafa Savaş’a, bürokratik konularda ve dertlerimizin çözümünde yardımlarını esirgemeyen Milletvekillerimiz Mehmet Erdem’e ve Abdurrahman Öz’e teşekkür ediyorum” dedi.
Özmeriç, ayrıca iki aylık çalışma sürecinde iş ortakları Halkbank Aydın Bulvar şubesi yetkililerine de teşekkür etti.

20170304aw000381_04-(1).jpg20170304aw000381_06.jpg