Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun ekibindeki isimlerden Barış Altıntaş'ı geçtiğimiz hafta Efeler Belediyesi'ndeki başkan yardımcılığı görevinden alan Başkan Fatih Atay, bir gün sonra da Altıntaş'ın Aydın Büyükşehir Belediye Meclisine başkanlık yapması sebebiyle toplantıyı terk etmişti. Fatih Atay, BŞB'nin Şubat ayı ikinci oturumuna katılmamıştı.

CHP'li Fatih Atay, göreve seçildikten aylar sonra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret etmesi Aydın siyasetinin dikkatinden kaçmadı. Atay'ın "Barış Altıntaş" krizi sonrasında Özlem Çerçioğlu ile bir araya gelmeyip Vali Köşger'i ziyaret etmesi, Aydın'da 2. Mesut Özakcan vak'ası mı diye sorgulanmaya başladı.

Öte yandan ziyarette yine Özlem Çerçioğlu ile arası açık olduğu konuşulan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'in de Fatih Atay'la aynı fotoğraf karesinde yeralması gündemi epey meşgul edecek görünüyor.

Efeler Belediyesi'nin kurucu Belediye Başkanı Mesut Özakcan da Özlem Çerçioğlu ile gerilim yaşamış ve dönemin Aydın Valisi Erol Ayyıldız'la yakın diyalog içinde çalışmalar yapması gündemden düşmemişti.