İYİ Parti Söke İlçe Teşkilatı, milletvekili adayı Aydın Sezgin ile birlikte Söke’de üniversite, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla biraraya gelerek sorun ve talepleri dinledi. Partililer, Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüşen köy ve beldeleri de ziyaret etti.

Söke’deki çalışmalarına Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi ile başlayan Sezgin, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç’i makamında ziyaret etti. Fakültenin katkılarıyla Söke’de yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler veren Genç’e İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın Sezgin, üniversitenin yapacağı çalışmalara ve projelere memnuniyetle katkıda bulunacaklarını ifade etti.  Genç’in Aydın ile ilgili akademik raporlarından ve çalışmalarından faydalandığını dile getiren Sezgin,  kent sorunlarına odaklanan akademik faaliyetlerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Söke Cemevi’ni de ziyaret eden Sezgin ve partililer, Söke Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şevki Kaya’dan bilgiler aldı. Ziyarette Sezgin, İYİ Parti’nin “İnanç Özgürlüğü” başlığıyla seçim beyannamesinde de yer alan düzenlemeler kapsamında Cemevleri ile ilgili planladıkları devlet güvencelerinden bahsetti.

Sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinin ardından Yenikent Mahallesi’nde kurulan Cuma Pazarı’nda Pazar esnafı ve vatandaşlarla biraraya gelen Sezgin, hem esnaflarla hem de vatandaşlarla sohbet edip onların sorunlarını dinledi. Sezgin ve beraberindeki partililer ekonomik sorunların İYİ Parti ile aşılacağını Pazar esnafına ve vatandaşlara aktardı.

İYİ Parti Söke İlçe Teşkilatı ve Sezgin, programlarına Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen belde ve köy ziyaretleri ile devam etti. Değişen yasa ile birlikte yaşam şartları zorlaşan ve birçok konuda yoksunluklarla karşı karşıya kalan köylülerin sorunlarını yerinde tespit eden Sezgin, İYİ Parti’nin seçim beyannamesinde köy tüzel kişilikleri elinden alınan yerleşim birimlerinin yeniden köy statüsüne kavuşacağını ve bütünşehir uygulamasının değiştirilerek ilçe belediyelerinin bütçe ve yetkilerinin yeniden olumlu yönde düzenleneceğini dile getirdi. Öte yandan muhtarlıklara belediye bütçelerinden verilecek pay ile birlikte köylerin yeniden ayağa kalkacağını aktardı. Yoğun bir ilgiyle karşılanan Sezgin ve İYİ Partililer bölge halkına teşekkür etti.002-001.jpg003-002.jpg004.jpg005.jpg006.jpg007-001.jpg008.jpg009.jpg010-001.jpg