3 farklı çalışmada gözaltına alınan 5 kişiden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, iki kişi serbest kaldı bir kişi ise adliyeye sevk edildi.

Buharkent’te durumundan şüphelenilen bir aracı durduran polis ekipleri araçta bulunan O.K. (47) ve N.T. (36) isimli şüphelilerin üzerinde ve araçta arama yaptı. N.T’nin üzerinde 13 gram, aracın çeşitli yerlerine zulalanmış 930 gram esrar maddesi yakalandı. İki şüpheli emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi.

SOKAK ARALARINDA SATIŞ YAPMAK İSTERKEN YAKALANDILAR
Aydın’ın Kuşadası ilçesi Türkmen Mahallesinde güven timlerinin dikkatini çeken eli valizli iki kişi polis tarafından şüpheli bulunarak durdurulmak istendi. Polisten kaçmaya kalkan iki şüpheli emniyet mensupları tarafından kısa bir kovalamacanın ardından yakalandı. Kuşadası’na yeni geldikleri ve sokak aralarında satış yapmak istedikleri öğrenilen A.Ö. (26) ve M.B. (28) isimli şüphelilerin valizlerinde 2 kilo 850 gram esrar maddesi, 6 adet extcy uyuşturucu hap ve hassas terazi ele geçirildi. Ellerindeki uyuşturucu maddelerini Kuşadası’nda satışa sunmak için adaya geldikleri öğrenilen şüpheliler ellerindeki esrardan bir gram bile satamadan polis tarafından yakalanınca çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Söke Cezaevine gönderildiler.
Diğer yandan Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu istihbarat çalışması neticesinde Köprülü Mahallesinde O.K. (31) isimli şahsa ait evde arama yapan polis ekipleri evde birer gramlık tek içimlik 54 adet fişek ve 48 gram esrar maddesi ele geçirildi. Arama yapıldığı sırada evde bulunamayan ve daha sonra polis karakoluna gelerek teslim olan O.K. emniyetteki ifadesinin ardından polis tarafından Aliyeye sevk edildi. 

 

twitter-2013.jpg facebook-2013.jpg

20121001aw000660_01.jpg