Aydın il Müftülüğü, bir ay önce Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde “Halep’te İnsanlık Ölmesin” sloganıyla düzenlenen yardım kampanyasında 970 bin TL para topladı.

Şimdiye kadar 6 tır gönderen Aydın İl Müftülüğü, Efeler İlçesi Bey Cami’de kılınan öğle namazının ardından Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’un yapmış olduğu dualarla son 4 tır, İstasyon Meydanı’ndan Halep’e ulaştırılma üzere yola çıktı.

Her tır içerisinde 60 TL’lik insani yardım malzemelerinden oluştan 2 bin 500 kolu bulunuyor. Toplam 10 bin kolinin bulunduğu 4 yardım tırının içerisinde gıda, çocuk bezleri ve malzemeleri, kadınlar için malzemeler yer alıyor.
Yardım tırlarını uğurlayan İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Bundan bir ay önce ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ kampanyasını ilimizde başlattık. Müftülük olarak ve sivil toplum kuruluşları olarak diğer arkadaşlarımızla ilimizden tırlar hazırlanıp bir kısmı gönderildi. Biz Türkiye Diyanet Vakfı olarak 6 tırımızı daha önce gönderdik. Bugün son 4 tırımızı gönderiyoruz. Tırlarımızdaki malzemelerimiz tamamen satın alınmış ve 60 liralık koliler halinde her aileye bir koli verilebilecek şekilde her tırımızda 2 bin 500 koli var. Bunlar gıda malzemeleri, çocuk malzemeleri, çocuk bezleri, çocuk biskivüsi bunun yanında hanımların malzemeleri ve gıda maddeleri olmak üzere tırlarımızı bu şekilde hazırladık. Son tırlarımızı gönderiyoruz. Buradan 10 tır göndermiş oluyoruz. 970 bin lira bir para toplandı halkımızdan. Biz halkımızın vermiş olduğu bu yardımlardan dolayı kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

aydin-muftulugunun-son-yardim-tiri-halepe-dogru-yola-cikti2.jpg