Şehir merkezlerinde yaşayanlar için adeta özlem olan kar yağışı Aydın’ın yüksek dağlarında dün geceden itibaren gerçekleşti. Aydınlının hasret kaldığı beyaz örtü sosyal medyada da en çok paylaşılan görüntüler arasında yer alırken, fırsat bulanlar karla oynayabilmek için dağlara çıktı. 
Aydın Gümüşdağ, Madran, Hacatdede gibi yüksek kesimlerinde dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı özellikle geçimini yazın kar satışı yaparak sağlayan karcıları sevindirdi. Pek çok bölgede yaz hazırlığı için kar gömme işlemlerine başlanırken, Aydın’da nadir görülen beyaz manzarayı yakından görmek isteyenler karlı tepelere çıkmaya başladı.

Aydın’ın Efeler, Nazilli, Söke, Kuşadası, Didim ve Çine gibi ilçe merkezlerinde 4-5 yılda bir gerçekleşen kar yağışı bu yıl henüz görülmezken Doğu ve Güneydoğu’da günlük yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı Aydın’da özellikle çocukların en büyük özlemi oluyor.

Kar yağışının Aydın’da yıllardır bir özlem olduğunu belirten Aydınlı vatandaşlardan Ömer Kocacerit, “Özellikle Aydın’da büyüyen çocuklar deyim yerindeyse karı televizyonda görüyor. Her kar yağışında fırsat bulanlar bu beyaz örtü ile fotoğraf çektirip kar topu oynayabilmek için zirvelere çıkıyor. Bu yıl yağış hafta sonu değil haftanın ilk günü gerçekleşti. Hafta sonuna kadar kar erimez ise çocuklar yarıyıl tatilinde kar keyfi yaşar” diye konuştu.

20160118aw635254_05.jpg

 

20160118aw635254_02.jpg

 

20160118aw635254_07.jpg