Taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlığın, mahkemeye başvurmadan önce veya mahkeme sürecinde, tarafsız, bağımsız ve eğitimli, arabuluculuk belgesine sahip avukatlar tarafından dostane, hızlı ve kesin bir şekilde uyuşmazlıkları, çözme yöntemi olan arabuluculuk sistemi, Türkiye’de 2012 yılında başladı.

Açılışa, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, AydınBaro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu, Aydın Barosu avukatları,sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Amerika’da 60 yıldır, İngiltere’de 30 yıldır bu sistemin uygulandığına dikkat çeken Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu “Ülkemizde çok uzun geçmişe sahip olmamasına rağmen, gerek arabulucukta çözülen dosya sayısı, gerek husumetlerin dostane bir şekilde çözülmesi, arabuluculuğa olan ilgiyi artırdı. 2018 yılından itibaren artık iş davalarını da arabulucu dava kapsamında. 2019 yılında yaklaşık 400 bin dosya’nın Arabuluculuk kapsamında görüşüleceği tahmin ediliyor” dedi.

Aydın Arabuluculuk Merkezi Kurucu ortakları Avukat Arabulucu Elvan Vatansever Tıkır, Avukat Arabulucu Yasemin İzer, Avukat Arabulucu Senem Bircan, Avukat Arabulucu Huriye Morel Şeker ve Avukat Arabulucu Mehmet Şeker de Aydınpost canlı yayınında arabuluculuk hakkında bilgi vererek soruları yanıtladı.

arabulucuk.jpgarabulucuk9.jpgarabulucuk10.jpgarabulucuk11.jpg

arabulucuk12.jpgarabulucuk13.jpgarabulucuk17.jpgarabulucuk1.jpg

arabulucuk2.jpgarabulucuk3.jpgarabulucuk5.jpgarabulucuk6.jpg

arabulucuk7.jpgarabulucuk4.jpg

,Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!