Her yıl Mayıs ayının son hafta sonunda gerçekleştirilen ve bu yıl 12.’si düzenlenen pilav gününe vefat veya hastalıkları nedeniyle okulun simgesi haline gelen pek çok isim katılamadı. Düzenlenen pilav gününde okulda okuyan ya da hizmet veren tüm ölmüşlerin ruhuna Kur’an okunup dua edildi. 

AYİMDER öncülüğünde bu yıl 12.’si düzenlenen Aydın İmam Hatip Lisesi Pilav Günü’ne Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Zafer Alkaya, Prof. Dr. Cavit Bircan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakk’nın yanı sıra çok sayıda akademist, işadamı ve siyasetçi katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte aynı sırayı aynı masayı paylaşıp yıllar sonra iş güç sahibi olan yüzlerce kişi adeta mazisini yaşadı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan geleneksel Pilav Günü’nde Aydın İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları, öğretmenleri ve okula hizmeti geçen yüzlerce kişi bir araya geldi. Aynı çatı altında yıllarca eğitim almış eski ve yeni mezunlar bir araya gelmenin keyfini yaşarken, okul öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan gösteriler ve proje sergisi ilgi çekti. Protokol konuşmalarının ardından sahne alan okul korosu bazı eserleri seslendirdi.

AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez, bu yıl 12.’si düzenlenen bu geleneksel buluşmanın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ve davete icabet gösteren herkese teşekkür etti.

Aynı zamanda okulun mezunlarından olan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İmam hatip Lisesi Mezunu olmaktan gurur duyduğunu ve kendisini yetiştiren tüm öğretmenlere minnet duyduğunu belirterek hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler, ölenlere de rahmet diledi.

Davetlilere kısa bir konuşma yapan Vali Erol Ayyıldız, gösterileri izleyip proje sergisini gezdi. Vali Ayyıldız ayrıca Nazilli İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan Hat Sergisinden beğendiği bir eseri para ile satın aldı.

20140527aw100838_01-(copy).jpg

20140527aw100838_02-(copy).jpg

20140527aw100838_03-(copy).jpg

20140527aw100838_05-(copy).jpg