Cemiyet binası açılışına, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Başkanlar Konseyi üyeleri, Kurum ve kuruluşların başkanları katıldı.

Açılış konuşması yapan TGF Başkanı Yılmaz Karaca, "Değerli meslektaşlarım, değerli konuklar sizleri sevgi ile selamlıyorum. Bugün şahsımda Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümü, ne mutlu ki Cumhuriyetin şemsiyesi altında Türk Milleti yaşamaya devam ediyor ve yıllar boyu yaşamı sürdürecek. Yaşasın Cumhuriyet diyor, hepinizin Cumhuriyet Bayramını öncelikle kutluyorum. Bugün çok heyecanlıyım ve bu binanın açılması şuanda rahmetli olan Mustafa Çezik ağabeyimizin bir isteği idi. Bunu da sayın başkan ve yönetim kurulu gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Şuanda açmakta olduğumuz binanın gerçekten değeri çok büyük. Yıllarca benim binamı yok ettiler, tabelamı indirdiler diyerek çok üzülen Mustafa ağabeyimize bugün buradan armağan ediyoruz. Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın. Bugün söylenecek çok sözler var. ben öncelikle Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Hanıma, yönetim kurulu üyelerine, Aydınlı gazeteci meslektaşlarımıza, sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, belediye başkanlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Belki 52 başkanlar konseyi içerisinde, 52'inciyi bir kenara ayırmamız lazım. Gerçekten yapılan Başkanlar Konseyi Toplantısı dün akşam Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın yemeğinde de söyledim. 52 Başkanlar Konseyinin 51 tanesine katıldım. Burada olduğumuz için söylemiyorum, bunu her yerde söyleyeceğiz. Bu misafirperverliğinize çok çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Açılışın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak da,"Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tüm illerden gelen arkadaşlarıma, başkanlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Kendi illerinde olmaları gerekirken bizim ilimizde bulundular. Cumhuriyet Bayramını bizimle beraber kutluyorlar. Ama Aydınlı olmanın bir ayrıcalığı olduğunu da hepimiz biliyoruz. Cumhuriyet demek demokrasi demektir. Demokrasi demek Aydın demektir. Burada bu coşkuyu birlikte yaşamış olmamız bizim için de çok anlamlı, çok önemliydi. Hepinize tekrardan teşekkür ederim. Mahalli basının ne kadar önemli olduğunu daha önceki konuşmalarda söyledim. Ne kadar çileli bir iş olduğunu sizde biliyorsunuz. Ama her çileli iş her sabır gerektiren iş sonunda bir hazı da beraberinde getirir. Mahalli basının başarılarıyla bizlerde övünüyoruz. Çünkü gazetecilik mesleği herkesin yapabileceği, katlanabileceği meslek değil. Biraz dervişlik gerek. Dövene elsiz, sövene dilsiz gerek. Sabır ve sebat gerektiren bir iş. Onun için Cumhuriyetimiz yaşasın, demokrasimiz yaşasın, hürriyetimiz yaşasın, hür basın hürriyeti yaşasın, sonuçta Türk Milleti yaşasın"diye konuştu.

TGZ Cemiyeti Onursal Başkanı Mustafa Çezik’in eşi Ayfer Çezik ise, ”Bende eşim adına burada bulunuyorum. Aynı zamanda Mücadele Gazetesi İmtiyaz sahibiyim. 20 yıl önce federasyonun kurulması için yola çıktığında Mustafa Bey 6 veya 7 başkanla yola çıktı. Bende eşi olarak bire bir bu işin içindeyim diyebilirim. Ben onun her zaman destekçisi olmaktan gurur duydum. Şu anda Federasyon Başkanımız Yılmaz Bey'in ve başkan arkadaşlarımızın burada olması bizleri son derece mutlu etti. Mustafa Bey'in görmek istediği, 20 yıldan bu yana görmek istediği fakat konjonktür ve ortam gibi bir takım nedenler dolayısıyla organize edemediği toplantıyı bugün burada bu anlamlı günde organize etmek Semra Hanım'ın şahsında Gazeteciler Cemiyeti'nin çok büyük bir başarısı aynı zamanda destek veren arkadaşlarımıza, başkanlarımıza, odalarımıza ve işadamlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Mustafa Bey'in görmek istediği tablo aynen buydu. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bir slogan var Bu bayrak inmez, ezanlar susmaz ve cemiyetin tabelası da artık bundan sonra lütfen inmesin. Aydınlılar olarak buna müsaade etmeyelim. Bizleri de onura ettiniz sağ olun” ifadelerine yer verdi.

aydin-gazeteciler-cemiyetinin-yeni-binasi-hizmete-acildi2.jpg

aydin-gazeteciler-cemiyetinin-yeni-binasi-hizmete-acildi1.jpg