Kaynakların aktardığı bilgiye göre, toplantıların sıklığına ilişkin yapılan yorumlar üzerine Evrim Karakoz “Toplantıların sıklığı 2023’den sonra çok daha artacak” çıkışında bulundu.

Doç.Dr. M. Umut Tuncer’in Karakoz’a “2023’den sonra toplantıların artmasına neden olacak bir şey mi var, ne demek istiyorsunuz?” sorusuna Karakoz “2023’de iktidarı devralacağız” yanıtını verdi. Bunun üzerine Tuncer “2023’de iktidarı devralacağız hayali kurarken 2024’de bu toplantıların dışında kalabilirsiniz” diyerek yerel seçimlerde CHP’nin kaybedeceği imasında bulundu.

Tuncer’e cevap veren Karakoz “Aydın’da bizim seçimi kaybetme riskimiz yok” şeklinde bir iddiada bulunurken Tuncer “Aydın’ı dinlemiyorsunuz, o kadar emin olmayın” ifadelerini kullandı. Karakoz’un “Siz siyaset yapmayın” söylemine Tuncer “İdeolojik gereksiz espirinize gerekli yanıtı aldınız, devlet bünyesinde bir toplantıya siyaseti siz taşıdınız, bu cevabı hak ettiniz” çıkışında bulundu. Tarafların araya girmesiyle sakinleşen Tuncer ve Karakoz’un zaman zaman sert bakışmalar ile “Bir sorun mu var?” şeklinde ifadelerle birbirlerine sataştıkları ileri sürüldü. Gerginliğin toplantı boyunca devam ettiği, toplantıdan sonra Karakoz’un özür dilemek üzere Tuncer’e ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.