İzmir-Aydın Otoyolu’nun devamında yer alan ve kesintisiz olarak Antalya’ya kadar devam etmesi planlanan otoyolun ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi, 26 Mart 2019 tarihinde yapılmıştı. İhale 5,3 milyar lira yatırım bedeliyle Powerchina İnternational Group, Powerchine Road Bridge Group ve Özgün İnşaat ortaklığı konsorsiyumuna verilmişti. 11 Haziran 2019 tarihinde ise ihale ilgili bakanlıkça onaylanmıştı.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan otoyolun toplam uzunluğu bağlantı yolları dahil 154 kilometre olarak belirlenirken, otoyolun yapım süresi 3 yıl öngörülmüş ve işletme süresinin de 17 yıl 9 ay 18 gün olacağı açıklanmıştı. 

İhaleyi alan firmanın belirtilen süre içerisinde sözleşmeyi imzalamamış olması nedeniyle Aydın-Denizli Otoyol ihalesinin iptal olduğu ifade edildi. Daha önce de 3 kez iptal edilen otoyol projesinin yeniden iptali, Aydın ve Denizli’de şaşkınlıkla karşılandı.


İYİ PARTİ: BU PROJEDE NELER OLUYOR, BİRİLERİ AÇIKLAMA YAPACAK MI?
İhalenin iptal olmasıyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Aydın ve Denizli halkının hayal kırıklığı yaşadığını kaydetti.

Başkan Cemal Sarı, “Haklı olarak kamuoyu merak etmektedir, ihale neden iptal olmuştur veya iptal edilmiştir? Milyonlarca liralık teminatı yakma pahasına ilgili yüklenici firma projeden neden çekilmiştir? Bu, projedeki dördüncü iptal. Aydın-Denizli Otoyolu projesinde neler oluyor? Yeni ihale ne zaman yapılacaktır? İhale yapıldığında, basına açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın milletvekilleri, ihalenin iptaliyle ilgili bir açıklama yapmayı düşünüyorlar mı?” diyerek ihaleyle ilgisi soru işaretlerinin yanıtlanmasını istedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!