30 Ağustos eylemi sonrası sosyal medya hesabından “Vali olamazsın demedik, mani olamazsın” diyen Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak hakkında soruşturma başlatıldı.

Aydın Valiliğinin güvenlik gerekçesiyle izin vermeyeceğini belirttiği 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü, tüm yasaklamalara rağmen gerçekleştirilmişti.

CKD, TGB ve Vatan Partisi’nin oluşturduğu kalabalık, uzun tartışmaların ve yoğun güvenlik önlemlerinin altında bir eylem gerçekleştirmişti. Eylem sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Biz sana vali olamazsın demedik, mani olamazsın” diyen Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. ‘Kamu görevlisine, görevinden dolayı hakaret’ nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Albayrak, ifadesi sonrası beraberindeki parti üyeleriyle bir açıklama yaptı.

“DARBE GERÇEKLEŞSE ONLAR YASAKLARDI”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın milli bayram olarak önemine vurgu yapan Emre Albayrak, “ Bu bir milli bayramdır. Milli bayramları yasaklayamazsınız. Vatan Partisi buna müsaade etmez. Dolasıyla biz bu yasağı kaldırdık ve “Biz sana vali olamazsın demedik, mani olamazsın” diye bir eleştiri yönelttik, bugünkü soruşturmanın kapsamı bu cümleden ibarettir. 15 Temmuz darbe girişimini başarılı olsaydı 30 Ağustos eylemi yasaklanırdı ve bugün yaşadığımız da aynı şeydir. Burada sayın valimizin ve sayın cumhuriyet savcılarının dikkatini çekiyoruz. Aydın ilimizde bundan sonraki bütün milli bayramları yasaklatmayacağımızı ve halkımızı da davet ederek bayramlarımızı kutlayacağımızı buradan ilan etmek istiyoruz” dedi.