Eğe bölgesindeki en önemli Üniversite hastaneleri arasında bulunan 80.000 Metre kare alan üzerinde kurulan ve beş bloktan oluşan,Adnan Menderes üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp ve Sağlık Bilimleri Merkezi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak hizmet veren bir hastanenin yoğun bakım ünitesi giriş kapısındaki zil butonu kırılmış.

Üniversite yetkilileri ise butonu değiştirmek yerine daha akılcı bir yöntemle bu sorunu çözmüşler.Hem de öyle bir pratik zekayla çözmüşler ki görenler hayretle karşılıyor!

Genel cerrahi bölümünün yoğun bakım ünitesine girmek isteyen görevli ve hasta yakınlarını düşünen idare, zil butonunu değiştirmek yerine kapıya üzerinde “ Kapıyı açmak için kahverengi teli soket içerisindeki beyaz tele temas ettirin” yazısı asarak soruna pratik yoldan çözüm bulmuşlar!

Yoğun bakım ünitesine girmek isteyenler ise kapıda yazan talimatı okuyarak iki kabloyu birbirine temas ettirerek kapının açılmasını sağlıyor,sağlamasına sağlıyor ama tellerin temas etmesiyle küçük çaplı da olsa bir elektrik akımı meydana geliyor,bu akım da kabloları tutan insanları hafif de olsa inceden gıdıklıyor.

Aslında içeriye girmek isteyenlere zorunlu olarak fizik tedavi uygulanıyor.Bu durum alışık olanlar için pek de o kadar kötü bir durum değil,ancak daha önce başına böyle bir durum gelmemiş olanlar akıma kapılmalarıyla birlikte çığlık atınca( Hem de yoğun bakım ünitesi kapısında) koridorlarda yankılanan bu çığlık hiç de hoş olmuyor.

Üniversite hastanesine hiç de yakışmayan bu  görüntünün idare tarafından bir an önce çözülerek daha kalıcı bir çözüm bulunmasını umut ediyoruz.