AYDINPOST HABER SERVİSİ - Aydın Ülkü Ocakları eski başkanları referandumda “hayır” diyeceklerini açıkladı ve diğer ülkücüleri de hayır demeye çağırdı.

Aydın Ülkü Ocakları eski başkanları adına açıklama yapan Güngör Türk, anayasa değişikliği ile beraber gelecek başkanlık sisteminin despotizmden ayıran ne varsa onların ortadan kaldırılmış haline “Türk Tipi Başkanlık” dediklerini belirtti.

Türk, “Birçok kez aldatıldığını itiraf eden birini tek adamlığa taşıyıp da sonrada kendileri de “aldanmıştım” demek istemeyenler referanduma sunulan anayasa ve sistem değişikliği teklifine hayır demelidir” diye konuştu.

Hiçbir işini yarım bırakmamış ülkücüler olarak referandumda hayır diyeceklerini belirten Türk, “Türk milletinin egemenliğe sahip çıkması ve çocuklarına özgür bir gelecek bırakabilmesi için şimdi hayır demesi yetecek, geç kalınması durumunda ise çok daha fazlası yetmeyecek” dedi.

MHP’nin muhalif isimleri Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu’na yapılan saldırıları kınayan Türk, bu çirkin saldırıları ülkücüler olarak biz nefretle kınıyoruz. Bu acizliktir. Bu hareketleri hiçbir ülkücüye yakıştırmıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sinan Oğan’a yapılan saldırı sonrasında “Hiçbir ülkücü işini yarım bırakmaz” yorumuna Türk, “Sayın Bahçeli o dönemleri pek bilmez. Biz o dönemleri yaşayanlardanız. Ülkücüler gerçekten işini yarım bırakmaz. Ama o bu işin latifesinde, ciddiyetinde değil” dedi.

MHP’li Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok, Nuri Oktan’ın partiden ihraçlarına ilişkin konuşan Türk, bir parti içerisinde muhalefetin olması gerekir. Demokrasiye inanıyor ve demokratım diyorsan bunlar olacak. İhanet olmasın önemli olan o” dedi.

Ülkedeki diğer ülkücülerle de irtibatta olduklarını belirten Türk, “Ülkücülerin yüze doksanı mevcut değişikliğe karşı çıkıyor. Biz ülkücüler olarak başbuğ Alparslan Türkeş’i görüyoruz. Ondan sonra gelecek olanlar bizim liderimiz değildir, genel başkanımızdır. Genel başkanlar da gelip geçicidir. Kim başarılı olursa biz onunlayız” diye konuştu.

Toplantıya; Eski ülkü ocakları il başkanlarından; Ahmet Uzuğ, Güngör Türk, Abdülhamit Özcan, Yakup Karaca, Çelik Kınay, Volga Cambazoğlu, Ali Özer katıldı.

Eski Ocak başakanlarına, Tayfun Cerit, Altan Altunsoy, Ümit Hüseyin Topcu, Hasan Okur, Hidayet Taşsın, Mehmet Aldemir, Mehmet Avcıoğlu, Mustafa Seven, Aydın Tepe, Adanan Cengar, Nazif Yüksel eşlik etti.

img_6993.jpg

img_6999.jpgimg_7009.jpg

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA