6 Ekim 2016 günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki Bakanlar heyetinin teşriflerleriyle gerçekleştirilecek olan 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası İl Hazırlık Toplantısı, Aydın Ticaret Odası’nda (AYTO) gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken toplantıya ev sahipliği yaptı.

Aydın’ın Sorunları Masaya Yatırıldı
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ve Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay’ın katıldığı toplantıda ayrıca Aydın Ticaret Borsası, Kuşadası Ticaret Odası, Didim Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası ve Söke Ticaret Borsası’nın da Aydın ilinin sorun ve çözüm önerilerine dair AYTO’ya ulaştırdığı görüş faksları derlenerek Aydın’ın ortak sorunları ile çözüm önerileri belirlendi.

Şura’da il sözcüsü AYSO Başkanı Şahin olacak
Toplantıda, şura için Aydın’ın sözcüsü olarak Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin belirlendi. Aydın ilinin sorunları ve çözüm önerilerini teker teker görüşen oda başkanları ilin ortak sorunları ve çözüm önerilerinin ana başlıklarını belirledi. Ulaştırma, turizm, sanayi, ticaret ve tarım başlıkları altında toplanan Aydın’ın sorunları 6 Ekim’de gerçekleştirilecek Şura’da Sayın Başbakan ve ilgili Bakanlara iletilecek.