'Aydın’da Amatör Spor Haftası etkinliği kapsamında farklı spor dallarında dereceye giren sporcular ile yılın en'leri ödüllendirildi.

Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda ödül töreni gerçekleştirildi.

Etkinliğe Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Mehmet Kıvanç, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Aydın Şubesi Genel Sekreteri Hasip Arıkan, kulüp başkanları, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, her yıl geleneksel hale gelen Amatör Spor Haftası etkinliği kapsamında bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek,”Sporun tanımı yapılırken bedene ve ruhun gelişimini tamamlamak için yapılan egzersizler olarak açıklanmaktadır. Bizler ise buna vatanına, milletine yararlı olmak için çaba gösteren insanlar olarak tanımlıyoruz. Milletimize faydalı 7’den 70’e ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek için emek harcıyoruz. Güzel birlikteliğimizle ne yapmamız gerektiğini iyi bilmeliyiz. Bu geçlik ecdadının mirasına sahip çıkmıştır. 15 Temmuz’da bunu çok net göstermiş ve kanıtlamıştır. Vatana ihanet edenlere fırsat vermemiş ve onları geri püskürtmüştür. Bu nedenle ki 7’den 70’e sözcüğünü kullanıyorum. Yüreği ile bu millete sahip çıkanları hizmet edenleri saygıyla anıyoruz. Gençlerimizin ihtiyacı olan tesisiler yapmaktayız ve yapmaya da devam etmekteyiz. Her şey geleceğimizi oluşturan gençlerimiz içindir” dedi.

Yılın en'leri ödüllendirildi
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’in konuşmasının ardından Aydın'da spor alanında yılın en'leri seçilen Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan, Köprülüspor Kulüp Başkanı Hayrettin Dincil, Aydın Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Ercan Gündoğdu, Kardeşköyspor yöneticisi Hüseyin Alvan, Dalama Belediyespor Kulübü yöneticisi Mustafa Düzen, sporcu Mahsun Korkmaz, atletizm antrenörleri Burak Şevket Taş ve Sinan Korkmaz ile güreş antrenörü Nuri Tunç'a plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yılın en'lerinin ardından Aydın'da geçen yıl çeşitli branşlarda dereceye giren sporcuların yanı sıra Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında hafta içerisinde düzenlenen okçuluk, voleybol ve atletizm müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.