Aydın Şoförler Odası salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma komutanlığı, Aydın Şoförler Odası ve Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü yetkilileri ile servis şoförleri, rehber personel katıldı.

TRAFİK KURALARI OLMAZSA OLMAZ UYULMASI GEREKEN KURALLARDIR

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Aydın Şoförler Odası yönetim kurulu başkanı Semih Özmeriç “Ülkemizin en önemli problemlerinden bir tanesi insan yaşamını doğumundan ölümüne kadar ilgilendiren trafik problemidir, bugün burada trafik kazalarının önlenmesi için uyarılarda bulunacağız, trafik kuralları tartışılmaması gereken olmazsa olmaz uyulması gereken kurallardır. Trafik kazalarında birinci faktör insandır, eğitim sadece okul bitirmek ile olmuyor, bunun için bu yaptığımız eğitimler gibi eğitimleri devam edeceğiz. Aydın’da ticari araç kullanan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum sizlerin sorumluluğunda herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadık, herkes bildiği işi yaparsa uygun olur” dedi.

GÜZERGAH İZİN BELGELERİNİZİ TAMAMLAYIN

Bu yıl uygulamaya geçecek okul servis yönetmeliğine de değinen Aydın Şoförler Odası yönetim kurulu başkanı Semih Özmeriç “Bu yönetmelikte istenen en önemli maddelerden bir tanesi güzergâh izin belgesi, bu yıl Milli eğitim müdürlüğü ile okul servis araçları sözleşme imzalaması gerekiyor, okullarda oluşturulacak komisyonlar ile bütün evraklar buraya gelecek, ondan sonra Aydın Büyükşehir belediyesine giderek evraklarımızı tamamlayacağız. Okullarda sözleşme karşılığı ücret istendiği yönünde duyumlar alıyoruz, böyle bir şeyi tasvip etmiyoruz, çünkü bu ekonomik şartlarda bu işin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

2017 YILINDA 6 BİN ARAÇ DENETLENDİ

Aydın il genelinde P plaka alan araç sayısının bin 775 olduğunu belirten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Eyüpoğlu “Bu araçların 300 tanesi Efeler ilçesinde faaliyet gösteriyor, gecen yıl il genelinde 6 bin 400 aracı kontrol etmişiz, 2018 yılı ilk 5,5 ay içerisinde 5 bin 877 tane öğrenci servisi kontrol edildi, yetkisiz korsan taşımacılık yapan araçlar kontrol edilmiyor yönünde söylemler var biz 2018 yılında ilk 5,5 ayda Efeler’de 34 il genelinde 80 araca ek 2 ve ek 3 ten ceza uyguladık. Bu tür araçlara rastladığımızda yakaladığımızda ceza uyguluyoruz” diye konuştu.

aydin’da-servis-soforleri-bilgilendirildi.jpeg