"Otomobilsiz yaşam mümkün" Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak isteyen Aydınlı kadınlar, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği kapsamında Söke’de bir araya geldi.

Avrupa Hareketlilik Haftası'nın Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında gerçekleşen bisiklet etkinliğine 28 kentte binlerce kadın katıldı.

Renkli kıyafetleriyle ve bisikletleriyle buluşan kadınların amacı temiz bir çevre için bisiklet kullanımını artırmak ve kadınların hayata katılımını artırmak. Söke Hükümet Meydanı’nda toplanan bir grup süslü kadın, rengârenk bisikletlerini, çiçek, balon ve çeşitli eşyalarla süslediler.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında başlatılan etkinliğe katılan kadınlar, Aydın Caddesi üzerinde pedal çevirdi. Bisikletin trafikte daha çok var olduğu bir dünya için mücadele ettiklerini belirten Nurten Kaplan, “Biz kadınlar, çekinmeden, korkmadan yollarda olmalıyız. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu için buradayız. 'Dünyanın birçok yerinde yapılan bu etkinlik, Söke’de de olmalı' diye düşündük. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir, yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Kadınız, görünür olmak istiyoruz” dediler.

Aralarında çocukların da bulunduğu kadınlar, meydandan bisikletle çıkarak Aydın Caddesi üzerinden şehir turu attı.

14485159_10154554290118166_7952941828857685769_n.jpg