Yıllarca gözleri gibi korudukları ormanlık alanın hem de Orman Müdürlüğü’nün görevlendirdikleri ekipler tarafından kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Ormanlarımız, ormanlarımızı koruyup kollamak için görevli kurum tarafından kesiliyor. Kimi kime şikayet edeceğimizi bilemiyoruz” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman ve Su Bakanı Eroğlu ve Aydın milletvekillerinden yardım istediler. 
Aydın Yenipazar ilçesine bağlı Çavdar Köyü sınırlarında yer alan ve bölgenin tek koru ve ormanlık alanı olduğu belirtilen 250 dönümlük çamlık alandaki ağaçlar kesilmeye başlandı. 90-100 yıllık dev çam ormanları Orman Müdürlüğü tarafından görevlendirilen işçiler tarafından göz göre göre kesilirken köylüler uygulamaya isyan etti. Güzelim ağaçları kesen görevliler, köylülere muhtarlık ve ihtiyar heyetinin talebi doğrultusunda ormanı kestiklerini belirtirken, Çavdar Köyü’nün 1. azası Müsait Karadağ kesimden kesinlikle haberdar olmadıklarını ve bu alandaki ormanın yok edilmesine karşı olduklarını söyledi.
“AĞAÇLARI KESMEK SERBEST GÖRÜNTÜ VE FOTOĞRAF ÇEKİMİ YASAK”
Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye giden gazetecileri gören, ormanlık alandaki asırlık çam ağaçlarına kesmekle görevli çalışanlar durumu hemen bağlı bulundukları Orman İşletme Şube Müdürü’ne bildirince kesime gazeteciler bölgeden ayrılıncaya kadar ara verildi. Kesimi Orman İşletme Müdürlüğü’nden ihale ile alarak gerçekleştirdiklerini belirten ağaçları kesen işçiler bölgedeki tüm ağaçların kesileceğini yerine başka çam ağacı dikileceğini belirterek gazetecilerin de ormandan dışarı çıkmasını istediler. Ağaçları kesmenin serbest ancak ormana girmenin yasak olduğunu belirten kesim ekibinde görevli çalışanlar telefonla ulaştıkları Orman İşletme Müdürü’nün talimatı ile gazetecilerin ormandan çıkarılmasını ve görüntü ve fotoğraf alan kişilerin bölgeyi terk edene kadar çalışma yapılmaması yönünde talimat verdiği belirtildi.
Duruma tepki gösteren köylüler uygulamaları ile kendilerine şaşırtan Orman İşletme Müdürlüğü’nün ağaçları kesmek yerine bölgedeki yüzlerce dönüm boş devlet arazisini ağaçlandırmasını isteyerek bir rant uğruna ormanların yok edildiğini ileri sürdüler.
“TEK AMAÇ RANT, BU BÖLGEDE FISTIK ÇAMI VERİM YAPMAZ”
Bölge vatandaşlarından Hüseyin Mutlu bölgenin tek ormanlık alanının bu bölge olduğunu ve bu ormanların da kesilmesi halinde Çavdar ve çevresinin yaşanmaz bir hal alacağını belirterek, “Önce ‘Çavdar Köyü muhtarlığı istiyor’ diye kesime başladılar. İhtiyar heyetine sorduk, kesimlerden bıçkı makinelerinin çalışma sesleri ile haberdar oldular. Devlet bir yandan ormanlık alanlar oluşturmaya çalışırken diğer yandan da ormanları yok etmesine aklım mantığım almıyor. Ne olur ormanlarımızın bu şekilde yok edilmesine yetkililer son versin” diye konuştu.

20160505aw738168_05.jpg20160505aw738168_03.jpg