Aydın’ın Yenipazar ilçesinde 2014 yılında hayatını kaybeden İbrahim Devecioğlu adına gelen HGS cezası, Devecioğlu’nun eşi ve çocuklarını şok etti. Duruma tepki gösteren Devecioğlu’nun kızı Elveda Uçkaç, “Annem ve babam bizim ikamet ettiğimiz Aydın merkez ilçe Efeler’e 45 kilometre uzaklıktaki Yenipazar ilçesinde yaşıyorlardı. Babam 28 Ağustos 2014 tarihinde vefat etti. Bize 22 Aralık 2015’de babamın ölümünden 2 ay önce Çeşme-İzmir-Aydın Otoyolu Germencik Gişeleri’ndeki HGS’den kaçak geçtiğine dair 33 TL ceza yediğine dair bir evrak geldi. Evrakta isim, adres ve TC kimlik numaraları bilgileri doğru ancak plaka hatalı. Babamın sadece 48 FN 428 plakalı bir triportörü vardı. Cezada 09 AR 530 diye bir plakadan bahsediliyor. Babamın adına kayıtlı böyle bir araç yok. Babam bizi ziyaret etmek için annemle Yenipazar ile Efeler arasındaki 45 kilometrelik yolu triportörün fazla hız yapamaması nedeniyle 1,5 saatte zor gelirken otobana girmesi imkansız. Kaldı ki babam rahatsızlığı nedeniyle vefatından 6 ay önce kadar aracını kullanmayı bırakmıştı” diye konuştu.

“CEZANIN İPTALİ İÇİN MUHATAP BULAMIYORUM”

Hatayı çözmek ve cezayı iptal ettirmek için karşısında hiçbir muhatap bulamadığını kaydeden Uçkaç, ”Ceza kağıdında ‘İş bu geçiş ücreti ve idari para cezasına ilişkin ihtarnamenin hatalı olduğu düşünülüyorsa dava açmadan önce kontrol için ivedi olarak kurumumuza telefon, faks, e-mail ile müracaat edilmesi gerekmektedir’ ifadesi yer alıyordu. Kurum numarası olarak verilen 444 11 17’yi defalarca aramamıza rağmen hiçbir kişiye ulaşamıyoruz. Telefonu açıp cevap veren yok. Cezanın miktarı belki az ancak babamın adına kayıtlı böyle bir araç yok, bu hatayı biz üstlenmek istemiyoruz. Evrağın iptali için nereye başvuracağımı da bilmiyorum” dedi.

“DAVA AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Olay ile acılarının tazelendiğini ifade eden Uçkaç, şunları söyledi:

“Ölmüş insana 1,5 yıl sonra ceza gönderildi. Hem acımızı tazelediler hem de bu hata nedeniyle bizi zor durumda bıraktılar. Cezada 1 ay içerisinde ödenmesi gerektiği yazıyor. Ancak karşımda muhatap bulamadım, verilen süre geçmek üzere. Gelen ceza bir kez daha acımızı tazeledi. Cezayı da düzenleyerek gönderen memur elbet bellidir. Bizi zor durumda bırakanların peşini bırakmayacağım, haklarında dava açmayı düşünüyorum”


20160114aw631709_01.jpg