Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan, ancak zeminde su çıkması yüzünden inşası geciken ASTİM köprülü kavşağın açılış töreninde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Ak Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’e yönelik sarf ettiği cümleler açılışa konu oldu. Başkan Çerçioğlu, açılış töreninde Abdurrahman Öz’ü kastederek “Ben bu kavşağın çökeceğini söyleyen milletvekiline diyorum ki, korkuyorsan bu kavşaktan geçme kardeşim” demesi Aydın siyasetine yeni bir polemik yarattı.

AK PARTİLİ ÖZ NE YANIT VERDİ?

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun açılışta sarf ettiği sözler sonrasında konuşan Ak Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, “Açılış töreninde, köprülü kavşağın inşaat aşamasındaki uyarılarımdan dolayı, büyükşehir belediye başkanının, benim için “köprülü kavşaktan geçmesin” şeklinde beyanı olduğunu üzülerek öğrendim. Aydın milletvekili olarak Aydın’a yapılan ve yapılacak her tür hizmetin yanındayım. Uyarılarımız dikkate alındığından, teknik hata giderilerek, köprülü kavşağın bugünkü halini aldığı, Aydınlımızın malumudur. Bu noktada teşekkürü hak ettiğimi düşünürken, “köprülü kavşaktan geçmesin” şeklindeki beyanat, kanaatimce, büyükşehir belediye başkanlığı makamına uygun düşmemiştir” dedi.

GEREKTİĞİNDE BU KAVŞAKTAN GEÇECEĞİM

Ak Partili Öz, “Aydınlı olarak gerektiğinde bu kavşaktan geçeceğim. Buna da kimse engel olamaz. Bende, büyükşehir belediye başkanını açılışını yapacağımız çevre yolunu gönül rahatlığıyla kullanmaya davet ediyorum’’ dedi.