Çalıştaya Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim işleri Daire Başkanı İhsan Erkul, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul,ÖNDER Ege Bölgesi Koordinatörü Burhanettin Kansızoğlu, AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez, 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, Aydın’daki Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Aydın’da görev yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri İmam Hatip Okulları’nda görev yapan okul müdürleri, öğretmenler, İmam Hatip Lisesi öğrenci temsilcileri katıldı.

İmam Hatip Okulları’nın nerdeyse Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu ve 1924 yılında ilk kez açıldığını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 1930 yılında ise çeşitli gerekçelerle kapatıldığını belirtti. İmam hatip okullarının tekrar Merhum Başbakan Adnan menderes Dönemi’nde 1951 yılında yeniden açıldığını belirten Töre, bu okullardan çocukların fenni bilgilerin yanı sıra dini bilgileri de öğrenerek milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetiştiğini ifade etti. Gelen talepler doğrultusunda Aydın’da her ilçeye İmam Hatip Okulu kazandırıldığını ve Kuşadası’nda da İmam hatip Külliyesi Projesi üzerinde çalışıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, çalıştayı da önemsediklerini söyledi.

TÜRKİYE’DE 2 BİN 203 OKULDA 757 BİN 648 İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ VAR

İmam hatip Okulları’na artan talebe karşılık eğitim kalitesini de artırmayı hedeflediklerini belirten Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul şu anda Türkiye’de 2 bin 203 İmam Hatip Okulu’nda 757 bin 648 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Aynı zamanda Aydın İmam Hatip Lisesi Mezunu olan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, İmam Hatip Okulları’nın önemine değinerek AK Parti Hükümeti olrak bu okullara da büyük önem verdiklerini söyledi.

Aydın’ı eğitimde marka şehir yapmak için uğraş verdiklerini ve öğrencilerin akademik başarıların arttırılmasına yönelik bir çok proje üzerinde çalışıldığını kaydeden Vali Erol Ayyıldız bu çalıştayda da başarıların artırılmasına yönelik konuların ele alınacağını belirtti.

Çalıştayın oldukça başarılı geçtiğini belirten AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez, Moderatörlüğünü 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’nun yaptığı çalıştayda, “Toplumdaki İmam Hatip Okulları Algısı ve Toplumun İmam Hatip Okullarından Beklentileri”, “İmam Hatip Okullarının Sorunları ve Bu Sorunlara Çözüm Önerileri” “İmam Hatip Okullarının Sorunları ve Bu Sorunlara Çözüm Önerileri” İmam Hatip Okullarının Geleceği, Geleceğin İmam Hatip Okulları” konularının ele alındığını ifade ederek katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Sönmez ayrıca, çalıştayın sonuç raporunun hazırlanarak tüm ilgililere gönderileceğini söyledi. 

20140527aw100688_01-(copy).jpg

20140527aw100688_02-(copy).jpg

20140527aw100688_04-(copy).jpg