Söke ve Didim ilçelerinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yurda yasa dışı yolardan giriş yapan toplam 28 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlar kapsamında 4 ayrı araçta yapılan aramalarda, göçmen kaçakçılığı faaliyetlerinde kullanılacağı tespit edilen çok sayıda malzeme ele geçirildi. Türk vatandaşı 3 organizatörün tutuklandığı olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre; bölgeden geçecek olan bazı araçlar ile göçmen kaçakçılığı yapılacağı yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı"na bağlı ekipler, Söke"ye bağlı Doğanbey Köyü mevkisinde daha önceden plakaları tespit edilen 35 BZL 19 plakalı kamyonet, 35 ANY 97 plakalı otomobil ile 35 TEC 17 plakalı ve 35 TDJ 23 plakalı otobüsleri durdurarak, araçların içerisinde ve baraj bölümlerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda yurda yasa dışı yollardan giriş yapan ve aynı yollardan Yunanistan adalarına kaçma hazırlığında olan Filistin uyruklu bir kaçak göçmen ile 35 BZL 19 plakalı kamyonetin içerisinde göçmen kaçakçılığı faaliyetlerinde kullanılacağı anlaşılan 2 adet şişme bot, 2 adet deniz motoru, 2 adet deniz motoru yakıt deposu, 2 adet çizmeli su tulumu, 1 adet pompa, 1 adet av tüfeği, 25 adet av tüfeği fişeği ve 2 adet bot küreği ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen malzemelerle ilgilerinin olduğu tespit edilen H.G. (24), İ.Y. (32) ve İ.İ. (27) isimli Türk vatandaşı organizatörler gözaltına alındı. Yakalanan Filistin uyruklu kaçak sınır dışı edilmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi"ne sevk edilirken, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilen 3 organizatör, tutuklanarak Söke Kapalı Cezaevi"ne konuldu.
Öte yandan; Didim ilçesi Tekağaç Mevkisinde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve aynı yollardan Yunanistan"ın Sisam Adası"na kaçma hazırlığında olan 17"si Filistin, 3"ü Ruanda ve 1"si de Moritanya ıyruklu olmak üzere toplam 21 kaçak göçmen ele geçirildi. Aydın bölgede yürütülen sahil güvenlik ekipleri tarafından botla yurt dışına kaçmaya çalışan Afganistan uyruklu 6 kaçak göçmen daha yakalandı. Bu operasyonlarda yakalanan toplam 27 kaçak göçmende ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi"ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.