Pek çok özel kolejde olmayan olanak ve imkanlar okul idaresi ve velilerin özel gayretleri ile sağlanırken okulun 3-I sınıfı kendisine bir inek bile edindi. Okul örencileri bu inek ile hem gerçek hayatı hem de doğal beslenmeyi öğreniyor. Durumdan oldukça memnun olan Eyşan isimli 3-I sınıfına tahsis edilen inek de sürekli kendisine ziyarete gelen 18 minikten gördüğü özel ilgiden oldukça memnun görünüyor. 

Şehir yaşamı dolayısıyla pek çok çocuğun köy yaşamı ve çiftlik hayatından uzak yetiştiklerini belirten Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Aykut Yiğit, velilerin desteği ile 3-I sınıfına edindikleri ineğin çocukların eğitimine de hizmet verdiğini söyledi. Uygun zamanlarda çocuklar tarafından ziyaret edilen Eyşan İsimli inek gerek sağım aşamasında gerekse süt ve mamullerinden yapılan üretimlerde öğrencilerin bilinçlenmesine de hizmet veriyor. 

Öğrencilerinin pek çoğunun ineği televizyonda sütü ise market vitrinlerinde gördüğünü belirten 3-I sınıfı öğretmeni Filiz Çınar, "İlimiz tarım ve hayvancılık bakımından önemli bir ili olmasına rağmen şehir merkezlerinde yaşayan çocuklarımızın pek çoğu bu konuda yeterince bilgi ve birikime sahip değil. Hem çocukların hayvan sevgisini geliştirmek hem de doğal ve organik beslenmenin önemini anlatmak için velilerimizle iş birliği yaptık. Çiftçilik yapan velilerimizden İbrahim Dülger isimli velimiz ineğinin birini eğitime adadı. Ve sınıfımızın Eyşan isimli ineği oldu" diye konuştu. 

20160125aw641436_05.jpg