Aydın’da ise en anlamlı karne hediyesini Aydın’ndan 29 ülkeye ihracat yapan OKT Trailer verdi. Firma sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi’nde yaklaşık 1800 öğrencinin faydalanacağı Akademi Sınıfı oluşturdu. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, “Ülkemizin refah seviyesinin artmasının eğitimden geçtiğine inanıyoruz” dedi. 

Eğitim öğretim yılının son günün Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen karne ve sınıfın açılış törenine Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Alaattin Yalçınkaya, OKT Trailer Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ve Genel Müdür Hakan Maraş, Okul Müdürü Sami Yavuz’un yanı sıra öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, bir sanayi firması olmasına rağmen OKT Trailer’in eğitime yaptığı yatırım ve desteğin diğer firmalara da örnek olması gerektiğini belirterek eğitim camiası adına firmaya teşekkür etti. Okuldaki yaklaşık 1800 öğrencinin bu sınıftan faydalanarak geleceğe daha iyi hazırlanma imkanı bulacağını belirten Okul Müdürü Sami Yavuz OKT Trailer Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş’a teşekkür plaketi sundu.

Konuşmasına “Eğitim, tüm insanlığın olmazsa olmaz bilgi kültürüdür” diyerek başlayan OKT Tariler Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, “İnsanoğlunun kendisine, ailesine ve yaşadığı topluma faydalı olabilmesi için öncelikle eğitim ve öğretime ihtiyaç vardır. Bundan dolayıdır ki, gelişmiş ülkeler maddi olanaklarının büyük çoğunluğunu eğitim kurumları için ayrımaktadırlar. OKT Trailer olarak ticari, hayatımıza başladığımız günden itibaren en önemli sermayemiz insan kaynağıdır. Şirketimiz, nitelikli insan gücü yetiştirilmesi kapsamında bir çok konuda hizmet içi eğitimler vermektedir. Bununla beraber, eğitim odaklı sosyal sorumluluk projelerimiz ile sosyal kalkınmaya da katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Genç neslin daha nitelikli yetişmesinin hayati önem taşıdığını ve ülkenin refah seviyesinin artmasının eğitimden geçtiğine inandıklarını kaydeden Maraş, “Bu sebeple Mimar Sinan Endüstri Mesleki ve Teknik Andalu Lisesi’nin bizim için ayrı bir yeri ve önemi vardır. Okulumuzla iş birliği sayesinde Akademi Sınıfı oluşturduk. Öğrencilerimizin bundan sonra daha çağdaş standartlarda eğitim ve öğrenim hayatlarına devam edeceklerdir” diyerek firma olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu tür projelere devam edeceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından karne hediyesi olarak Akdemi sınıfına kavuşan öğrencilere karneleri de verildi.