AYDINPOST HABER SERVİSİ- Aydın Çevre ve Kültür Platformu  (AYÇEP) sevgi yolu üzerinde kermes açarak Aydın halkını jeotermal santraller hakkında bilgilendirdi.

AYÇEP başkanı Mehmet Vergili, “Buharkent- Kızıldere’den başlayarak Didim Akbük’e kadar Aydın ili tarım sit bölgesinden çıkarılarak yeniden ve yeniden var olan 27 jeotermalin zararları ortadayken 200’e yakın jeotermal santral ve binlerce kuyu açılacak olması Aydın’ın %85 coğrafyası şirketler tarafından bölüşülecektir. Böylece yaşam alanı sınırlanan insanlarımız yerlerinden yurtlarından olacaktır” şeklinde konuştu.

AYDIN ARTIK UYANDI, BU TALANCILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Halkın yanında durması gereken çevre, sağlık, tarım ve hayvancılık müdürlüklerinin halkın şikâyetlerini dinlemediğini belirten Vergili, Jeotermal santrallerin çıkardığı gaz salınımlarını, çıkan akışkanların derelere salındığını görmeyerek üç maymunu oynayarak göstermelik çabalarda bulunmaktadırlar. Aydın artık uyandı, bu talancılara geçit vermeyeceğiz” dedi.

MEHMET ERDEM AYDIN’A VE HALKINA KÖTÜLÜK ETMEKTEDİR

Vergili, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in çevreciler için söylediklerini hatırlatarak “ 2007’deki jeotermal talan yasasını çıkarmakla övünen ve bu konuda yaptığı icraatla Aydın’a en büyük zarar veren Mehmet Erdem Aydın’daki bu kötü gidişatı düzeltmek yerine derneğimize saldırmaktadır. Erdem’in halkın çıkarlarını koruması gerekirken tam tersini yaparak hem Aydın’a hem de halkına kötülük etmektedir. Mehmet Erdem üç- beş şirketin çıkarı için Aydınla ilgili tüm şikâyetleri ve jeotermal zararlarıyla ilgili tüm soruşturma önergelerini mecliste engellemiştir” diye konuştu.

Son olarak Vergili tüm Aydınlıları 25 Mart Cumartesi günü Şükran Güngör Sahnesi’nde düzenleyecekleri 2. Çevre Kurultayı’na davet etti.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

img_7103.jpgimg_7140.jpg