BELEDİYE BAŞKANLARI AĞLAMASINLAR

Sözlerine Aydın halkına teşekkür ederek başlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediye  başkanlarının seçilmeden önceki mal varlıkları ile seçildikten sonraki mal varlıklarını kamuoyu ile paylaşması gerektiğinin altını çizerek, “Bunun yanında seçilen belediye başkanlarının, Belediye Borçlarını afişlerle asmalarını doğru bulmuyorum, zaten borcu olmayan belediye yok gibi, zaten borcunuz yok ise herhangi bir iş yapmamışsınızdır, adaylar bu borçları bilerek aday oluyorlar, marifet bu borçla iş yapabilmektir. Zaten Halk çok memnun olsaydı  aynı Belediye Başkanları ile devam eder, sizleri o koltuğa oturtmazdı. 2009 yılında seçildiğimde borç var mıydı  vardı, çıkıp söylemedim. 2014 yılında büyükşehir olduğumuzda birçok ilçe belediyesinden korkunç borçlar devraldık bunları da söylemedim, yani ağlamasın kimse kardeşim herkes işine gücüne bakacak, sen işini yap bu bir şey kazandırmaz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

MUSTAFA SAVAŞ HENÜZ TEBRİK ETMEDİ 

Aydınpost yazarı Ahmet Gözen’in, 31 Mart seçimleri sonrası Cumhur İttifakı adayı Mustafa Savaş’ın kendisini tebrik edip etmediği sorusu üzerine Özlem Çerçioğlu, “Henüz tebrik etmedi fakat bazı Ak Parti Milletvekilleri tebrik etti" dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ TÜRKİYE’DE EN İYİ UYGULAYAN BELEDİYELERDEN BİRİSİYİZ

Aydın halkının verdiği güçle çok daha fazla çalışacaklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bütün Belediyeler alt yapı yapar üst yapı yapar, biz bu alanda bir çok çalışma yaptık ama benim için en önemlisi sosyal belediyecilik, eğer siz kentte yaşayan insanları mutlu edebiliyorsanız, yüzleri gülüyor ise o zaman başarılısınız. Seçimlerde hep şunu söyledim, hiç kimse karnı aç yatağa girmeyecek, hiç kimse soğuktan üşümeyecek bakın bu sosyal belediyeciliğin temelidir. Eğer sizin komşunuz aç ise siz evinizde huzurlu oturabilir misiniz? Eğer sizin komşunuzun bebeleri soğukta yatağa giriyor ise,  siz rahat uyuyabilir misiniz. Elbette uyuyamazsınız, hepimiz insanız, sadece garip guraba, fakir fukaraya destek vererek onları memnun etmiyoruz aynı zamanda maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızın da kentte huzur içinde yaşamalarını sağlıyoruz. Benim için en önemlisi budur ve biz bunu Türkiye’de en iyi uygulayan belediyelerden bir tanesiyiz.” dedi.

JEOTERMALİ KULLANMAYALIM DEMİYORUM, DOĞRU BİR ŞEKİLDE KULLANALIM

Türkiye’nin enerji ihtiyacı olan bir ülke olduğunu ve dünyada çıkan savaşların ana nedeninin enerji olduğunu ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Jeotermal sadece Aydın’da değil, Avrupa’da da var. Bugün Avrupa’da bu konu herhangi bir şekilde konuşuluyor mu, otobandan gidin solucan gibi en verimli topraklarımızın üzerinde, borular geçiyor Avrupa’da böyle mi. Evet Jeotermal kendi öz kaynağımız Allah yerin altına vermiş, ben kullanmayalım demiyorum ki, bizim bu enerjiye ihtiyacımız var mı var ama Avrupa’da olduğu gibi doğru kullanılması gerekir. Ben belediye başkanı olarak değil bir vatandaş olarak bu fabrikalardan çıkan gaz salımları derecelerini görmek istiyorum, havamı kirletiyor mu kirletmiyor mu, neden açıklamıyorsunuz? Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda bir yetkisi yok, yetkim olsa gider ölçerim olsa yaparım.  Bir belediye başkanının en büyük görevi o kentte yaşayanların sağlığıdır, insan sağlığından daha önemli ne olabilir ki.” diye konuştu.

whatsapp-image-2019-04-18-at-17.10.40-(1).jpegwhatsapp-image-2019-04-18-at-17.10.40-(2).jpegwhatsapp-image-2019-04-18-at-17.10.40.jpeg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!