Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Dünya İş Merkezi (DİM) adındaki 2 proje bittiğinde Aydın’ın simgeleri arasına girecek. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi eskiden garaj olarak kullanılan iki alanda Aydın’ın simgesi olması beklenen iki projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Eskiden şehirler arası otobüs terminali olarak kullanılan alanda DİM 1, Zafer Meydanı’nda minibüs garajı olan alanda ise DİM 2 yükselecek. DİM 1 için proje çalışmaları tamamlanırken, DİM 2 içinde proje çalışmaları sürüyor.

12 KATLI OLACAK

Her iki proje hakkında bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “2016 yılında Dünya İş Merkezi (DİM-1)’i eski otogarın yanındaki alanda hayata geçireceğiz. 12 katlı ve 25 bin metrekare kapalı alanı olacak. Aydın’ın gerçekten böyle bir yere ihtiyacı var. Çünkü Adnan Menderes Bulvarı’nın 1, 2 ve 3. katları evden bozma işyerlerine dönüştü. Bu durum hem Bulvar’ın trafiğini ciddi anlamda tıkıyor hem de evden bozma büroların doğru olduğunu düşünmüyorum. Avukat, mühendis ve mimar gibi tüm iş erbaplarının toplanabileceği, şirketlerin genel müdürlüklerinin olabileceği bir iş merkezine Aydın’ın çok ciddi ihtiyacı var. Bu proje Aydın’ın simge projelerinden bir tanesi olacak. Şubat ayında başlamasını planlıyoruz” dedi.

Modern ofisler ile birlikte restoran, kafe, fitnes center ve terasında havuzun yer alacağı DİM 1 projesinde bir de Büyükşehir Belediye Başkanlık ofisi yer alacak.

ZAFER MEYDANINDA 15-16 KATLI BİNA YÜKSELECEK

Zafer Meydanı’na bakan ve şu anda yıkılan Eski Minibüs Garajı’nın olduğu bölgeye yapılacak olan Dünya İş Merkezi (DİM -2) projesi hakkında da bilgi veren Başkan Çerçioğlu, “DİM -2 projemizin alt katlarında banka ofisleri ve iş merkezleri olacak. Üstü 2+1 ve 3+1 satılık konut ve müze olacak. Müze için özel bir çalışma yapacağız. Buraya 15-16 kat planlıyoruz. Belki daha fazla da kat olabilir. Önü yeşil alan, altı ise otopark olacak. Önümüzdeki şubat ya da mart ayında projesi başlayacak” açıklamasında bulundu.