murat-uckac.jpgAydın Adliyesi içerisindeki Aydın Barosu’nda düzenlenen törene, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, baro yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve avukatların aileleri katıldı.

Avukat mesleğinin kutsal olduğunu ifade eden Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, mesleğe yeni başlayacak olan avukatları tebrik etti. Başkan Bozkurt, “Avukatlık o kadar kutsal bir meslektir ki Fransa Kralı 18’inci Lui'nin 'Eğer Fransa kralı olmasaydım avukat olmak isterdim' şeklinde cümle kurmasına sebep olmuştur. Avukatlık dünyada nereye giderseniz gidin diğer meslekten çok farklı ve onurlu bir meslektir. Savunmanızı yaparken hukukun dışına çıkmamaya gayret gösterin. Mesleğinizi yaparken adalet hizmetini onurunu ve şerefini her zaman ve her yerde her şeyin üzerinde tutun. Bugün burada kadın avukatlarımızda yer alabiliyorsa onlarla burada kızlı erkekli tören yapabiliyorsak, kadınlarımızın bugün her yerde görev yapabiliyorsa bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. En büyük teşekkürü Atatürk’ün hak ettiğini düşünüyorum" dedi.

Bozkurt’un konuşmasının ardından, mesleğe başlamaya hak kazanan avukatlar Anıl Aşıcı ve Tanel Aycan avukatlık yemini ettiler. Törenin sonunda ise Baro Başkanı Bozkurt, avukatlara ruhsatnamelerini vererek görevlerinde başarılar diledi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınpost etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

appstoreee.jpg     googleplay.jpg
dsc_7933.jpg
dsc_7957.jpg
dsc_7964.jpg
dsc_7968.jpg
dsc_7970.jpg