Kara Avcılığı Kanunun 3. maddesi uyarınca oluşturulan Merkez Av Komisyonu (MAK) her yıl olduğu gibi bu yıl da av ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi için 20 Mayıs’ta toplanarak 2014-2015 av döneminde avcılığın düzenlenmesine ilişkin 13 sayılı karar aldı. Karara göre; 2014-2015 av döneminde ülke genelinde avlanma 16 Ağustos’ta yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak. Avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde avlanmanın serbest olduğu belirtilirken yaban domuzu bıldırcın ve üveyik avı bu avlanma günlerine ek olarak Salı günleri de yapılabilecek.

AVCI BAŞINA AV LİMİTLERİ BELLİ OLDU
Avcı başına bazı av hayvanlarının günlük avlanma limitleri de MAK tarafından alınan kararla belirlenerek; bıldırcın 10, üveyik 8, karatavuk-sakarca 3, çulluk-sakarmeke 4 , yabani tavşan 1, kınalı keklik - kum kekliği ve çil kekliği toplam 2, yeşilbaş-boz ördek- fiyu- çamurcun- macar ördeği-tepeli patka- elmabaş patka ve çıkrıkçın toplamda 6, adatavşanı-kaya sansarı 2, yaban domuzu 2, tilki 2 adet olarak belirlendi.

AVCILAR BELİRLİ ALANLARDA AVLANABİLECEK
Avlanma; örnek ve özel avlaklarda yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, devlet ve genel avlaklarında ise Bakanlıkça avlak bazında belirlenen yıllık avlanma kotalarının kullanımı şeklinde gerçekleştirilecek. Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası veya avcıların üzerinde taşınabilecek. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilecek.

AV YASAKLARINI DELENLER CEZALANDIRILACAK
MAK tarafından alınan kararlar kapsamında yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında, kanunlar kapsamında yasal işlem yapılacağı ifade edildi. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda men edilen fiilleri işleyenler ile Merkez Av Komisyonunca belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında her bir aykırılık için 27 TL ile 15 bin 226 TL arasında idari para cezası verilecek. Ayrıca av hayvanı türüne göre 50 TL ile 60 bin TL arasında değişen tazminat bedelleri talep edilecek.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg20140811aw165382_02.jpg20140811aw165382_03.jpg20140811aw165382_04.jpg