Cumhuriyet’in ilk yıllarını yaşayan Aydın’daki ender kişilerden biri olan 99 yaşındaki Kömürcüoğlu, “Sıkıntı ve yokluğun ne demek olduğunu bilirim. Bizim zamanımızda bu kadar imkan olsaydı, Türkiye çok daha ileri noktada olurdu. Şimdiki gençlik maalesef teknolojiyi lehine kullanmıyor” dedi. 

Şu anda Yenipazar’da cep telefonu kullanan tevellüdü en eski kişi kendisinin olduğunu ve bazı kişilerin bu duruma şaşırdığını belirten İbrahim Kömürcüoğlu, “Cep telefonu Türkiye’de kullanılmaya başlar başlamaz hemen almayı düşündüm. Ama o zaman köyde çekmediği için biraz bekledim. Köyde cep telefonu çekmeye başladığı hafta telefon aldım. Telefonla işleri takip etmek, davarların durumunu öğrenmek daha kolay oluyor. Telefonu sadece amacı doğrultusunda kullanıyorum. Ama gençler bu teknolojik cihazları amacına uygun kullanmayı bilmiyor” dedi.

“BESLENİRKEN DOĞAL, YAŞARKEN TEKNOLOJİK OLUN”
Köyde ve civar yerleşim birimlerinde kendine akran kimsenin kalmadığını ve sağlığına doğal yaşamaya borçlu olduğunu belirten İbrahim Kömürcüoğlu, “Yıllarca çobanlık yaptım, süt ve yoğurt katığım, kepenek evim oldu. Atın en kalitelisini kullandım. Köye araba yolu açıldı hemen bu yürüyen aletin kullanmasını öğrenip araba da aldım. Cep telefonu çıktı onu da kullanmaya başladım. Evlendiğimde ağacım yoktu yaklaşık 700 dönüm arazi aldım. Ama beslenirken doğal yaşarken teknolojik yaşadım. Şimdiki gençlerimiz eski yokluk ve imkansızlıkları bilmediği için sahip oldukları nimetin farkında değiller. Bu nimetin farkını hissetseler ve geçmiş günlerden ibret alsalar Türkiye bugün Dünyanın bir numarası olurdu” diye konuştu.