AYDINPOST HABER SERVİSİ - Ekonomi Bakanı Zeybekçi, ADÜ Buharkent MYO’da inceleme yaparken, 1 Haziran'da yapılacak seçimler dolayısıyla Buharkent'te bulunan MHP'li Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak da bakanın programına katılarak kendisiyle ayak üstü konuşurken gergin anlar yaşandığı bildirildi.

video-haber.png

KRİZİN İLK ÇIKIŞ ANI
Okul ziyareti sırasında Ali Uzunırmak ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ayaküstü konuşurken AK PArti Denizli İl BAşkanı Avni Örki, Uzunırmak'a "Sen sus, konuşamazsın" diyerek Zeybekçi ile konuşmasının arasına girmeye çalıştı. Uzunırmak da "Bakanın burdayken sen kim oluyorsun" diye yanıt verdi.

SONRA BUHARKENTLİ YÖNETİCİ SÖZLÜ MÜDAHALEDE BULUNDU
AK Parti Buharkent ilçe yönetim kurulu üyesi olduğunu öğrenilen Selahattin Güngör, kapalı spor salonuyla ilgili açıklama yapan MHP Milletvekili Ali Uzunırmak'a "Konuşma lan, s*kt*r git, sen bu konuda konuşamazsın" dediği öne sürüldü. Uzunırmak da bu sözler üzerine, "Senin bakanın burada o konuşsun sen kim oluyorsun diye" cevap verdi. Güngör bu cevap sonrası Uzunırmak'ın üzerine yürümeye kalktı ancak, araya girenlerin kendisinin olay yerinden ambulansa binerek uzaklaştığı öğrenildi.

UZUNIRMAK OLAYDAN SONRA KONUŞTU

MHP Aydın Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Ali Uzunırmak yaşanan olaylardan sonra açıklama yaparak, "Buharkent'te 1 Haziranda yapılacak olan seçimlerle ilgili olarak ilçede kleptomanik bir durum yaşanmaktadır" dedi.

YSK, MHP’nin 7 oy farkla kazandığı seçimi oy kullanma ehliyeti olmayan 10 kısıtlı seçmene oy kullandırıldığı gerekçesiyle Buharkent’teki Yerel Seçimler'in iptaline karar vererek, seçimlerin 1 Haziran’da yeniden yapılacağını açıklamasının ardından siyasi partilerin temsilcileri Buharkente çıkartma yapmaya başladılar.

Yapılacak olan seçimler öncesi Buharkent'i ziyaret eden Ali Uzunırmak, ''Buharkent'te kleptomanik  bir durum var.Bunlar herşeyi çalıyor. Artık alışkanlık haline getirdiler. Para ve şöhret görünce dayanamıyorlar.  Buharkent'te il özel idaresi bütçesinden 1 trilyon 555 milyar lira ayrılarak belediyenin de katkılarıyla bir kapalı spor salonu yaptırıldı. Bakan'ın  seçim ziyareti  önce temizlenmiş ve bu spor salonu Buharkent kaymakamlığınca yaptırılmıştır diye tabela  yazmışlar. Bu bina  il genel meclisi ve Buharkent belediyesince yaptırılmıştır diye bir yazı yazdım. Yüksekokul Burada bir dernek vasıtasıyla 2000 yılında yaptırılan yüksekokul binası bulunmakta.Buraya benim çok büyük katkılarım oldu.Belli bir safhaya gelmesi için yoğun çaba harcadık. 2000 yılından 2009 yılında kadar bizim yaptığımız hizmetlerle geldi burası. 12 yıldır hiç aklına gelmeyenler şimdi  yüksekokulun önünde gösteri yapıyorlar. Önceki yıllarda Pamukkale Üniversitesi ve Yök'le yapılan görüşmelerde  Adnan Menderes Üniversitesi  YÖK'ün 70 km dışına yüksekokul kurulmasıyla ilgili karar alamayacağı fikrinden hareketle  Pamukkale  Üniversitesiyle bir harekete geçti. 12 yıldır iktidarda olan arkadaşlarımız Buharkent yine akıllarına gelmiş ve restore ederek tekrar kendi iktidarlarının ürünüymüş gibi vaat etmeye çalışıyorlar. Bu hükümette kleptomanik bir durum var.Bunlar bunu alışkanlık haline getirdiler. Paraya ve şöhrete dayanamıyorlar. Bu durum hükümetin  mensuplarına siyaret etmiş. Bir Bakanın seçimden önce buraya gelip açılış yapması da seçim yasaklarına da aykırıdır'" diye konuştu.

HERŞEYİ SUİSTİMAL EDİYORLAR

Uzunırmak son olarak, AK Partili yöneticilerin herşeyi suistimal ettiğini iddia ederek, "Göz boyamayla bu ülke yönetilemez. AKP yöneticileriyle AKP seramonisi yapılıyor. Bu ziyaret sırasında yaşanan çirkin olayı da vatandaşlarımızın sağ duyusuna bırakıyorum" dedi.