AYDINPOST HABER SERBİSİ/MURAT UÇKAÇ-TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Mİlletvekili Ali Uzunırmak, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, "AKP Aydın’da, gaddarca, ahlaksızca siyaset yapıyor" dedi.

video-haber.png

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Aydın ilinde Buharkent ilçesinde de seçimler iptal edildi, orada seçimler yenileniyor ve değerli milletvekilleri, hepimiz demokrasinin nimetleri vasıtasıyla buradayız. Demokrasi, bütün kurum ve kurallarıyla uygulandığı zaman siyaset kurumunun mensupları ayakta kalır ve kurallarla ancak eşitlik sağlanır. Bugün benim seçim bölgemde gördüğüm gaddarca ve acımasızca, insafsızca ve bütün bunların toplamı ahlaksızca bir siyaset sürdürülmeye çalışılmaktadır.

İSTİSMAR VE ŞOVLA SEÇİM KAZANMAK, FAYDA GETİRMEZ

Değerli arkadaşlar, Hükûmet elbette ki bazı imkânlarını vadederek ilçelerde seçim kazanmayı amaçlayabilir. Ama hiçbir zaman, ama hiçbir zaman istismarlara, şovlarla ve hatta hatta birtakım emeği geçmiş insanların bile ümitlerini kırarak seçim kazanmanın sisteme ve kazananlara bir fayda getirmeyeceğini akıldan çıkarmamak gerekir.

İKTİDAR AHLAKSIZCA YOLLARA BAŞVURUYOR

Değerli milletvekilleri, hafta sonu Aydın'daydım ve Buharkent'teydim. Orada yaşadığımız bir hadiseyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir iktidar bu kadar gaddar olamaz ve bu kadar ahlaksızca yollara başvuramaz. 

BUHARKENT MYO HAYIRSEVERLERİN VE YUSUF VURAL’IN KATKILARIYLA İNŞA EDİLDİ

Orada, 2000'li yıllarda Adnan Menderes Üniversitesine bir fakülte, bir yüksekokul yaptırmak için hayırseverler bir dernek kurdular ve bu dernek öncülüğünde, bir yüksekokul yaptırma, yaşatma derneğiyle orada bir yüksekokul vücuda getirildi ve bizim de, şahsımın da bizzat katkılarıyla, rahmetli olan Belediye Başkanımız Kadri Ölçenoğlu ve hâlihazırda seçilmiş ve eski Belediye Başkanı olarak iptal edilmiş seçimin galibi Yusuf Vural'ın katkılarıyla oradaki o yüksekokul hayırseverler vasıtasıyla vücuda getirildi. 

AKP, MYO ÜZERİNDEN ÜMİT VAADİYLE SEÇİM KAZANMA KURNAZLIĞI YAPIYOR

Ama gelin görün ki bu akademik yılda öğrenci alması mümkün değilken, gelin görün ki Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan dâhil, o okulun açılmasını istemiş olsa bile bu Eylül ayında orası öğrenci alamaz, alması mümkün değilken sayın bakanlar, sayın milletvekilleri, Hükûmet mensupları oraya gelip bunun üzerinden orada ümit vadederek halkın kanaatlerini değiştirmeye çalışmakta; hatta ve hatta oraya emeği geçen dernek yöneticileri, belediye başkanları, vefat edenlerin aileleri bile olmadan orada iki hafta boyunca şovlar yapılmakta ve ümit aşılanmaya çalışılmaktadır.

KLEPTOMANLIK SIFATINA YAKIŞACAK DAVRANIŞLAR!

Değerli milletvekilleri, bu ayıptır, bu yanlıştır, bu bütün toplamı içerisinde ahlaksızlıktır. Artık bir iktidar parayı çalarak, şöhreti çalarak, emeği çalarak, her şeyi çalarak, "kleptomanlık" sıfatına yakışacak şekildeki davranışlarla seçmen iradesini de çalmaya kadar Türkiye'yi zorlamamalıdır.

BAŞBAKAN KORUMALARI TERÖR ESTİRİYOR 

Değerli milletvekilleri, bu, toplumun her kesimine yayılmıştır. Şu anda yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisine girerken -ben Divan Üyesiyim- Türkiye Büyük Millet Meclisi plakasını taşıyan arabamız var, durduruluyor, "Başbakanın konvoyu gelecek, şuraya giremezsiniz…" Türkiye Büyük Millet Meclisinin sınırları içerisinde eğer Sayın Başbakan bu kadar korumaya ihtiyaç duyuyorsa… 

CENAZE NAMAZINDA, MUSALLA TAŞINA YAKLAŞTIRMIYORLAR

Namaza gidiyoruz, cenaze namazına; cenaze namazında koruma terörü, musalla taşına yaklaşamıyoruz. 

Anıtkabir'e gidiyoruz, Anıtkabir'de Aslanlı Yol'da yürüyemiyoruz, koruma terörüne yakalanıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin içerisine geliyoruz, Meclis üyesi olarak burada koruma terörüne… 

Cinnah Caddesi'ne çıkıyoruz, yollarda giderken Başbakanın geçeceği güzergâh üzerinde bütün araçlar kaldırılıyor, bütün vatandaşlar şikâyetçi.

BAŞBAKAN HALKTAN NİYE KORKUYOR?

Değerli milletvekilleri, bir ülkede millet iradesine inandığını söyleyen bir Başbakan halktan bu kadar korkamaz. Bu korku, belli ki bazı şeylerin endişesinden kaynaklanmaktadır. Öyleyse bu kadar korku niyedir? 

DEMEK Kİ HALKA ZULÜM EDİLİYOR!

Halka bu kadar zulüm ediliyor ki halktan bu kadar korkuluyor, başka mecralardan bu kadar korkuluyor. Türkiye bu kadar gerilmemelidir. Seçim bölgelerine Hükûmet iktidar imkânlarıyla, yanlış vaatlerle bu kadar yüklenmemelidir, toplum bu kadar gerilimi yaşamamalıdır. Buharkent Meslek Yüksekokulu mutlaka açılacaktır ama bunu dürüstçe yapmalıdır ve şükranlarını, minnetlerini sunarak yapmalıdır.