AYDINPOST HABER SERVİSİ - Ak Parti Aydın Gençlik Kolları Anayasa Değişikliğine dair CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir radyo programında “Düşünün yeni bir model kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Asıl kavga o zaman çıkacak, asıl onu düşünmemiz lazım” sözlerini eleştirdi.

Açıklamayı yapan AK Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız yapılan değişikliğin bir sistem değişikliği olduğunu belirterek, “Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak başbakanlık kurumu kaldırılmakta, yürütmenin resmi ve fiili olarak başı cumhurbaşkanı olmaktadır. Şimdi hal böyleyken CHP Genel Başkanının anlaması için tekrar söylemek gerekiyor ki gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklmasını fecaat olarak değerlendiren Yıldız, “Gerçeklerden ve doğrulardan uzak, millet için çalışmayı bırakmış sadece siyaset yapmayı amaç haline getirmiş bu zihniyet milletin iradesini yansıtmak olan asıl gayeyi çoktan unutmuştur ”dedi.

AK Gençlik olarak referanduma kadar kapı kapı gezerek değişikliği anlatacaklarını belirten Yıldız ve beraberindekiler daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na referandumda neden “evet” diyeceklerini anlattıkları gazeteyi postaladılar. 

 

img_6889.jpgimg_6897.jpg