Erdem, Mevcut sistemin bu haliyle AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a halel gelmediği müddetçe devam edebileceğini belirterek, “İktidarın yegâne alternatifi yine AK Partidir. Kamuoyu anketleri ortada %50’yi aşkın bir destek var.

Hiçbir şey değişmese bu referandum da bir şey yapmamış, yeni hükümet sistemini önermemiş olsak yine Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçiminde alternatifsiz bir adaydır. %70’e yakın oyda alır. Uyum desen ikisi arasında uyumda da sorun yok.” diye konuştu.

Her Bir Buçuk Yıla Bir Hükümet Düşmüş Bu teklifle amaçlananın millet ve devletin baki olmasıdır diyen Erdem, “ Mevcut sistem 94 yıllık bir sistem. 94 yılın sonuna bakıyorsun 65 tane hükümet kurulmuş. Ortalama bir buçuk yıla bir hükümet düşüyor. İstikrar yakalanamamış. Şimdi biz bir yarıştayız. Dünyada ülkeler, toplumlar, milletler birbirleriyle yarışıyor. Yarışta geldiğimiz nokta küçümsenmeyecek bir nokta.

Ama beraber yarışa başladığımız diğer ülkelere bakıyorum onlar çok öne geçmiş vaziyetteler, onları yakalamamız lazım. Bu bakımdan bu sistem “aynı tas aynı hamam” devam etse istikrarı yakalamak bundan sonraki süreçte mümkün olur mu?” diye ifade etti.

 

 

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

whatsapp-image-2017-02-01-at-10.39.59-am-(1).jpegwhatsapp-image-2017-02-01-at-10.39.56-am.jpeg