AYDINPOST HABER SERVİSİ - AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kürşat Uğur referandum öncesi çok konuşulacak bir paylaşımda bulunmuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 2009 yılında Antalya’da partisinin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında partisini iktidara taşıyacak formülü açıklayarak, bir hesaplama yapmıştı.

Bahçeli 2009'un içindeki sıfırları çıkarıp 2 ile 9 üzerinde yaptığı işlemlerle partisinin kuruluş yıl dönümü olan 40 rakamına ulaşıyordu.

AYDIN’DAKİ ÜLKÜCÜLERİ KIZDIRMIŞTI

a-008-001.jpg

AK Partili Uğur, MHP Lideri Bahçeli’nin fotoğrafını kullanarak yaptığı paylaşımda Bahçeli’nin matematik hesabına atıfta bulunarak bir hesaplama yapmıştı. Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur’un kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı paylaşım kısa sürede çok fazla “like” aldı.

AK Partili Uğur, sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda “Devlet kaç harfli 6. Birinci ve dördüncü harfleri at. Ne kaldı. EVET. Referandum mübarek olsun” ifadelerini kullanınca epey tartışma yaratmıştı.

MHP İL BAŞKANI İSTİFAYA DAVET ETMİŞTİ

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kürşat Uğur’un Devlet Bahçelili referandum paylaşımına sert ifadelerle yanıt vererek istifa etmeli çağrısında bulunarak, şu sözleri söylemişti:

“Büyük Türk Milleti'nin birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken şu günlerde AKP Aydın İl Başkan Yardımcılığı yapan Ahmet Kürşat Uğur'un şahsi sosyal medya hesabından gevşek ve fütursuz bir şekilde, kendince espri yaparak, Milliyetçi Ülkücü Hareketin Lideri, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli hakkında yapmış olduğu paylaşım camiamizca seviyesizlik ve saygısızlık olarak karşılanmıştır” dedi.

MHP LİDERİ BAHÇELİ ‘DEVLET’TEN ‘EVET’ ÇIKARDI

--2692705.jpeg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ise 'evet' diyeceklerini kendine özgü bir şekilde açıkladı.

Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve milletvekillerini dün Konya’da toplayan MHP Lideri Bahçeli, istişare toplantısının yapıldığı Konya’daki otelde partililerle sohbet ederken, kendi üslubuyla “devlet” kelimesinden “evet” çıkardı. Kendi not kartına “DEVLET (İçin) EVET” yazan Bahçeli, “devlet” kelimesindeki “d” ve “l” harflerinin üzerini çizerek “evet” çıkardı. Bahçeli, “imzamız bu olsun” dedi.

AK PARTİLİ YÖNETİCİLER BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASINI DAĞITINCA

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Konya’daki açıklaması sonrası Ak Parti İl Yöneticileri, Ahmet Kürşat Uğur’un paylaşımını yine gündeme getirerek Uğur’u savunmaya çalıştıkları öne sürüldü.

levent-sabahci,-ahmet-kursat-ugur.png

Ak Parti Aydın’da paylaşımlarıyla partililerin muhalif sesi olarak tanımlanan Levent Sabancı, facebook sayfasından yine sert çıktı.

Ahmet Kürşat Uğur ile ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin paylaşımını yan yana paylaşan Levent Sabancı, “Devlet için evet! Devlet Bey Aydın siyasetçisine tokat gibi gönderme yaptı! Gerçek siyaset adamı Sn. Devlet Bahçeli paylaşım nasıl yapılacağını Ahmet Kürşat Uğur’a gösterdi. Dalgayla siyaset olmayacağını Devlet Bey paylaşımıyla Ahmet Kürşat Uğur’a siyasi ders vermiş!” yorumunda bulundu.

İl yöneticilerinin kendisine whatsapp aracılığıyla link yolladığını ve Ahmet Kürşat Uğur’un paylaşımının sanki marifetmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını dile getiren Levent Sabancı, “İl Başkanı Ömer Özmen’in bana niye link gönderdiğine bir türlü anlam veremedim. İl yöneticileri birbirleri arasında link atarak konuyu marifetmiş gibi paylaşıyor. Kürşat Uğur’un yaptığı bu hareket matematiksek bir hesap ve işi sulandıran bir hareket. Evet, hayır işi memleket meselesi. Sayın Bahçeli, devlet için ‘evet’ diyor. Böyle hassas bir dönemde Kürşat Uğur konusunda bu yarayı kanatmanın ne anlamı var? Aydın’da 1 oya bile ihtiyaç varken bu yaptıklarına anlam veremedim. İl yöneticilerinin insanları tahrik edercesine bunu yapmaları bende soru işaretlerine sebep oluyor. Bu yaptıkları ‘evet’e hizmet etmiyor. Devlet Bahçeli için sosyal medyada dalga geçilmesine kim razı olabilir? Kendi yaptıklarını marifet olarak mı görüyorlar anlamadım” dedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

66950-003.jpg

66976-001.jpg