Kadınların üretimde daha aktif olarak var olması, ekonomiye katkı sağlaması ve teşvik amacıyla her yıl belli dönemlerde el işi çarşısı açan AGİKAD'lı girişimci kadınlar, üretici kadınlara öncülük ederek ticari alanda tecrübe kazanmalarını sağlıyor.

Dün açılışı yapılan ve 2 gün boyunca da Efeler'deki Vali Yazıcıoğlu Sergi Salonu'nda satışların sürdürüleceği örnek çalışma ile özellikle ev hanımlarını ve boş zamanlarını değerlendirmek isteyen kadınlar, ekonomik alanda cesaretlendirilerek daha iyi noktalara gelmesi hedefleniyor. 28 dernek üyesi girişimci kadın ile birlikte faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Aydın Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD) Başkanı Esen Türker, "Her sene gerçekleştirdiğimiz organizasyonda potansiyelimiz giderek artıyor. Bugün 24 üretici kadınımızla birlikte burada el işi ürünlerimizi satıyoruz. Buradan elde edilen gelirlerini kadınlarımız istediği gibi kullanarak ailelerine ve ekonomiye katkı sağlıyorlar. Ürettikleri ürünleri şekillendiriyoruz.

Her yıl bununla ilgili çarşı açıyoruz. Buradaki amaç sadece kadının ürettiklerine pazar bulmak değildir. Kadına grup ve ekip çalışmasına yönlendirmek, birliktelik konusunda örnek teşkil etmek. Bunların dışında ise kadınlarımızın kendisinin farkına varmasını sağlamanın da hedefliyoruz. Öncelikle bu konuda bize destek veren herkese üretici kadınlar adına teşekkür ediyorum. Bu çarşıda bir farkındalık oluşturarak unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını sergiledik. Yaprak, ebru, cam ve ipek halıcılık sanatını burada meraklılarıyla buluşturduk" dedi.

2. el ürün gelirleri anaokulu için harcanacak Sergi alanında ayrıca 2. el ürünlerin de bulunduğu bir bölümün olduğunu ifade eden AGİKAD Başkanı Esen Türker, " Burada evde kullanılmayan ama hala sağlam kalmış eşyaları çok uygun fiyata satışa çıkardık. 2. el sergi kısmında satılan eşyalardan elde edilen geliri, yine derneğimiz ve AYSO işbirliğinde açılan anaokulumuzun mobilyalarını yenilemek için kullanacağız. Fiyatlar çok uygun ve tamamen dernek üyeleri arasında kullanılmayan eşyaların bir araya toplanması ile yapılmış bir çalışmadır" ifadelerini kullandı.