Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Uysal’ın Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile ortaklaşa sunmuş olduğu “Ketende (Linum usitatissimum L.) Yemeklik yağ Kalitesine Sahip Hat ve Çeşitlerin Geliştirilmesi” projesi TÜBİTAK-1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı 1. Aşama değerlendirmesinden geçmişti.

Yaklaşık bütçesi 518 bin TL olan Ketende (Linum usitatissimum L.) Yemeklik yağ Kalitesine Sahip Hat ve Çeşitlerin Geliştirilmesi projesinde ADÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Uysal, ADÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Muavviz Ayvaz ve ADÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Çiğdem Yamaner ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kurt görev alıyor.

Hazırladıkları proje ile önemli bir TÜBİTAK başarısı gösteren ADÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyelerini kutlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, proje ekibinde yer alan öğretim üyelerine başarılarının devamını diledi.