Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Aydın İl Yenilik Platformu 29-30 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmir Swıssotel Büyük Efes’te gerçekleştirilecek olan "Değişimi Gerçekleştirmek, Geleceği Tasarlamaktır" vizyonuna sahip Türkiye İnovasyon Haftası İzmir 2014 etkinliğine katılacak. ‘Türkiye İnovasyonla Geleceğe Koşuyor’ sloganıyla yola çıkan etkinlikte yer alacak olan Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın İl Yenilik Platformu; Adın, ADÜ ve İl yenilik Platformunu tanıtmanın yanı sıra yürütülen çalışma ve projeler hakkında da bilgi verecek.

İnovasyonla alakalı birçok çalışmanın içinde yer alan Adnan Menderes Üniversitesi toplam üç patenti ile Devlet Üniversiteleri içinde birinci, tüm üniversiteler arasında ise dördüncü sırada yer alıyor. Bu patentlerin yaratıcılarından Mucit Bilim İnsanı ve ADÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Doğan Bozdağ da çalışmalarıyla Türkiye İnovasyon Haftası’na katılacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, inovasyonun önemini anlatmak ve inovatif çalışmaları desteklemek için organize edilen etkinlik, dünyada ve Türkiye'de fark yaratan uluslararası profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve üniversite öğrencilerini bir araya getirerek; inovasyon odaklı çalışmalara ev sahipliği yapacak.

adu-ve-aydin-il-yenilik-platformu-‘inovasyon-haftasi’na-katilacak.jpg