ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu yörenin zenginliklerini bilimle buluşturmaya devam ederken unutulmaya yüz tutmuş zanaat ve sanatları gençlerle buluşturup tarihi mirası geleceğe taşıyor.
Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu Mart 2014’ten itibaren Deri Programı, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı, Mimari Dekoratif Sanatlar Programı ve Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin yaptıkları ürünler satışa sunuluyor.
Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu öğrenci ve öğretim üyelerinin yaptıkları ürünler daha çok kişiye ulaşma ve beğenilerine sunulma amacıyla, Rektörlük Binası Giriş Katı’nda bulunan teşhir dolaplarında sergileniyor.

"TARİHİ MİRASI GELECEĞE TAŞIMAKTAYIZ"
Unutulmaya yüz tutmuş zanaat ve sanatları gençlerle buluşturarak değerlere sahip çıkmaya çalıştıklarının altını çizen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, “Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulumuz şu an; 12 program, 1081 öğrenci, 16 kadrolu öğretim elemanı, 16’ya yakın sözleşmeli öğretim görevlisinden oluşan genç ve dinamik kadrosu ile yoluna kararlı bir şekilde devam etmekte. Üniversitemiz Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu’nun en önemli özelliği yörenin ekonomik, kültürel tarihi zenginlikleri ve gelenekleri ile örtüşen ön lisans programlarını içinde barındırmasıdır. Yüksek Okulumuz, bulunduğu yörenin zenginliklerini bilimle buluşturmanın yanı sıra, çok önemli bir misyonu da üstlenmektedir unutulup giden, ‘Nerede o zanaatlar, el sanatları, el emekleri!’ dediğimiz değerlerimizi gençlerimizle buluşturmaktadır. Bu sayede tarihi mirası geleceğe taşımaktayız. Bilimsel yöntemler geliştirerek, mevcut olana yeni değer katmak da, yüksek okulumuzun bu yöreye olan önemli katkısıdır” dedi.

adu’lu-ogrenciler-hem-ogreniyor-hem-de-uretiyor1.jpg